eurojackpot

Eurojackpot: Tirsdag kan du vinne over en halv milliard

Hva skal du bruke pengene på dersom du vinner over 500 millioner kroner?

STOR POTT: Tirsdag er potten over 500 millioner kroner.Foto: Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingPie-ChristineSkagsoset NorsengPublisert:11. september 2023

Aldri før har en nordmann vunnet over en halv milliard – den norske rekorden er nemlig på 485 milllioner kroner.

På et tidspunkt blir den norske rekorden mest sannsynlig slått. Kanskje allerede tirsdag?

PSST! Lørdag 16. september er det Supertrekning i Lotto. Da trekker vi ca. 35 ekstra Lotto-millionærer.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Dette bruker Eurojackpot-millionærene penger på

Du trodde kanskje at Eurojackpot-millionærene kaster rundt seg i luksus, men de er som de fleste spill-millionærer – rett og slett fornuftige. I tillegg til fornuft, blir også noen drømmer oppfylt. Dette er noen av de mest typiske:

 • Nedbetaling av lån

 • Sparing

 • Gaver og pengegaver til familiemedlemmer

 • Leilighet

 • Bil

 • Hytte

 • Ferie

Eurojackpot hver tirsdag og fredag

Eurojackpot er et lotterispill der det trekkes 5 av 50 hovedtall, og 2 av 12 stjernetall. Førstepremien går til den eller de som har de 5 rette hovedtallene og de 2 rette stjernetallene på én og samme rekke.

Premiestørrelsene er avhengig av spillets omsetning, men det garanteres en førstepremiepott på minimum 10 millioner euro. Førstepremiepotten har et premietak på 120 millioner euro. Premietaket betyr at det overskytende premiebeløpet blir overført til andrepremiepotten. Det er gjeldende eurokurs på trekningsdagen, som bestemmer størrelsen på endelig premiepott i norske kroner.

Eurojackpot er et samarbeid mellom 18 land, og trekningen foretas i Finland hver tirsdag og fredag. Spillefristen er kl. 19:00, og trekningsresultatene publiseres på web og mobil kl. 22:00. Hvis ingen vinner potten på fredag, videreføres den til neste trekning, som da er på tirsdag. Det samme fra tirsdag til fredag.   


Norsk tilleggstrekning hver tirsdag og fredag

Alle som spiller Eurojackpot hos Norsk Tipping er også automatisk med i en tilleggstrekning av en premie på én million kroner. Denne millionpremien trekkes hver tirsdag og fredag.

Forsterking av andrepremie ved norsk vinner

Hvis en av våre spillere har 5+1 rette, vil Norsk Tipping forsterke premiebeløpet som denne spilleren får utbetalt. Størrelsen på dette ekstra beløpet vil variere og er avhengig av hvilket beløp som er spart opp mellom hver spillomgang.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Vill fantasi – men det kan skje

Førstkommende tirsdag ligger det tre potter av god størrelse klare for trekning: Førstepremiepotten som er på ca. 536 millioner kroner, andrepremiepotten på ca. 14 millioner kroner og sist men ikke minst den norske tilleggspremien på 1 million kroner. Er du med?

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

 • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

 • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler