eurojackpotvinnerhistorie

Rykende fersk pott på ca. 102 millioner i Eurojackpot

Fredag 20. mai gikk storpotten på over 1 milliard kroner til Tyskland. Her var det flere enn én person som fikk glede av premien: Den gikk nemlig til et andelslag. 

STORE POTTER: Det er vanskelig å vinne i Eurojackpot, men til gjengjeld er det store premier.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingSteinarBjørnssonPublisert:23. mai 2022Endret:3. januar 2023

Mange små og store Eurojackpot-premier ble delt ut fredag, men den største jubelen gikk nok av i Tyskland, da én spillerrekke gikk inn med 5+2 rette og utløste 1. premien på svimlende 1,1 milliard kroner, eller ca. 110 millioner euro. Vinnerrekken tilhørte ikke bare én spiller, men 15 stykker som sammen hadde spilt en andelsspill. 

Spill sammen, vinn sammen

De 15 andelene gav de tyske vinnerne en premie på ca. 6,5 millioner euro. Én spiller hadde to andeler og doblet dermed premien.

For de som liker tanken på at flere kan vinne fremfor at en enkeltperson skal ta de store pottene alene, kan nettopp andelsspill være tingen. Spiller man andelsspill får man ekstra mange deltakelser, og dermed øker vinnersjansene–"aberet" er at man da må belage seg på å dele premien med de andre spillerne i andelsbanken eller andelslaget.

Norsk Tipping tilbyr andelsspill i alle de største lotterispillene, henholdsvis Lotto, Vikinglotto og Eurojackpot. 

LES MER: Slik fungerer andelsspillNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Ca. 102 millioner på tirsdag

Selv om 1. premiepotten er blitt resatt, er det mye å hente i form av premier. Ca. 102 millioner kroner venter til den eller de som får 5+ 2 rette. 2. premien anslås å være på ca. 15. millioner kroner. Det deles også ut en eksklusivt norsk tilleggspremie på 1 million kroner. Husk å lever kupongen før klokka 19.00 hvis du vil bli med på moroa tirsdag kveld. 

Lykke til!

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler