eurojackpot

Eurojackpot tirsdag: Ca. 1,21 mrd. i førstepremiepotten

Førstepremiepotten har virkelig fått vokse seg stor i det siste. På tirsdag kan man – dersom man er usannsynlig heldig – vinne ca. 1,21 milliarder kroner.

SPENT: Trekningsansvarlig Ingrid Roterud Mathisen gleder seg til å se utfallet av tirsdagens Eurojackpot-trekning.
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:30. oktober 2022Endret:3. januar 2023

Førstepremiepotten i Eurojackpot er nå så høy at summen nesten ikke er mulig å ta inn over seg. Likevel er det allerede tredje gang i 2022 hvor beløpet har bikket 1 milliard kroner. 

Det er med andre ord duket for litt av en Eurojackpot-trekning tirsdag 1. november – og vi skal sitte med Telefonen fra Hamar klar, bare sånn i tilfelle det utrolige skulle skje: At vi får en norsk storvinner samme kveld.

Danske vant milliarden - trønder vant 46 mill.

Sist vi hadde en tilsvarende førstepremiepott i Eurojackpot var i juli i år. Den gang nådde premiepotten makstaket på 120 millioner euro, og lå der en uke før til slutt en danske alene gjettet seg frem til alle 5 + 2 rette. Med det innkasserte han en premiesum på utrolige 1 217 976 000 kroner, målt i valutakursen den gangen. 

Her hjemme fikk vi også en storvinner samme kveld. Siden førstepremien hadde nådd taket før den aktuelle trekningen ble det overskytende beløpet overfør til andrepremiepotten – og den endte intet mindre opp hos en kvinne fra Trøndelag. Nøyaktig 46 521 805 kroner fant veien til en trøndersk bankkonto.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.– Nå blir det vannscooter på meg

Det ble forståelig nok stor jubel hos trønderkvinnen samme kveld. Hun hadde besøk av to venninner som også fikk ta del i millionfeiringen.

– Herregud, det er jo helt sinnsykt. Jeg trodde kanskje det var en million eller noe sånt, men dette var jo helt fantastisk, stotret kvinnen etter at jubelen hadde lagt seg.  

Storvinneren fortalte at hun ønsket å dele premien med sine nærmeste, men at hun også ville bruke det på noe hun hadde ønsket seg en stund:

– Nå blir det vannscooter på meg, og litt oppussing. Det er ufattelig. Nå må vi feire litt med et glass vin, avsluttet hun fornøyd.

Ca. 1,21 mrd. på tirsdag 

Tirsdag braker det løs med ca. 1,21 milliarder kroner i førstepremiepotten. Dersom det denne gangen blir null spillere som kalrer 5+2 rette, vil potten ha nådd makstaket uansett eurokurs. Det overskytende vil da helles uforkortet over i andrepremiepotten inntil også denne når samme makstak (120 millioner euro).

Andrepremiepotten ligger for øyeblikket på ca. 41 millioner kroner. 

Starter vi uka med noe så usannsynlig som en norske storvinner?

Lykke til! 

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler