eurojackpotvinnerhistorie

Tre norske million-kuponger i Eurojackpot

Det ble millionglis flere steder i Europa fredag 16. oktober. Tre norske kuponger ble til Eurojackpot-millioner, mens andre- og førstepremiepotten gikk til Polen og Slovakia. 

EUROJACKPOT: Telefonen fra Hamar ringte nye Eurojackpot-millionærer fredag.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerForfatterbilde Norsk TippingElinBjørnPublisert:16. oktober 2020Endret:2. januar 2023

Eurojackpot-trekningen 16. oktober ble en stor dag for flere spillere fra både Norge og andre steder i Europa. To nordmenn ble millionærer, mens et andelslag delte sin del av tredjepremien i Eurojackpot.

En spiller fra Slovakia kan etter kveldens trekning kalle seg mangemillionær og ønske nøyaktig 644 352 985 kroner velkommen inn på konto. En polakk sikret seg andrepemiepotten på nøyaktig 27 361 070 kroner.

- Fest

Fredag kveld var det totalt seks personer som delte tredjepremiepotten på over 12 millioner kroner. To av disse kupongene tilhørte norske spillere. En mann på 64 år fra Brønnøysund og et andelslag kunne begge notere seg for 1 609 470 kroner i premiepenger. 

Mannen fra Bønnøysund ble mildt sagt glad da Telefonen fra Hamar ringte.

- Oioioi! Tusen hjertelig takk! Dette har jeg ventet på i mange år, jubler den overraskede mannen da han får vinnerbeskjeden.

-  Jeg klarer nesten ikke å snakke nå.

Mannen er tydelig preget av den uventede Telefonen fra Hamar, fredag kveld.

- Akkurat nå sitter jeg og ser på TV alene. Jeg satt og tenkte over hva jeg skulle finne på i helgen.

Mannen trenger ikke gruble over dette lenger, for nå forteller han hjertelig:

- I morgen blir det stor fest med venner.

Ikke første gangen

Dette er ikke første gangen mannen har hellet med seg. Han kan fortelle at han i 2014 vant 400 000 kroner i Extra. Men det stopper ikke der. I følge mannen har han også vunnet 90 000 kroner i Lotto, hele to ganger.

På spørsmål om hva han ønsker å bruke pengene på, forteller han at noe vil gå til nedbetaling av lån. Han har også planer om å besøke broren i Nederland  - bare denne Koronasituasjonen roer seg. Mannen ønsker å være anonym.

Vinnerkupongen ble kjøpt via Norsk Tippings nettsider.

Heldig andelslag

Et heldig andelslag på 10 personer kunne glede seg over  sin del av tredjepremien. De stakk av med nøyaktig 160 795 kroner hver.

Kupongen ble kjøpt på Tippehjørnet Aurskog-Høland i Viken. 

Når du spiller via andelsbank kjøper du en tidels andel av et større system, og får en tidel av premien. Men en tidel av 245 millioner kroner, vil jo være en betydelig sum det også.

Mange kommisjonærer tilbyr også andelslag - spør din om de har!

For ordens skyld: Vi kaller det andelsbank på nett/mobil og andelslag hos kommisjonær. I praksis er det det samme. Du betaler for en andel av et større system og vinner en tilsvarende del av en eventuell premie.

Her kan du spille via andelsbank på nett/mobil

Dette er tallene som ble trukket ut fredag 16. oktober, i stigende rekkefølge:

5 - 11 - 35 - 44 - 50

Stjernetall: 4 - 10

Her finner du trekningsresultatene for Eurojackpot.

Nasjonal vinner

En mann i 20-årene fra Røyse fikk fredag kveld Telefonen fra Hamar. Da han så hvilket nummer som lyste opp på skjermen fikk han hjertet i halsen.

- Sjukt! Det er var en rå overraskelse! Er mannen sin første reaksjon når han får vite at han er kveldens nasjonale vinner i Eurojackpot. Med andre ord - han var 1 million kroner og et reisegavekort til en verdi av 100 000 kroner rikere.

I bakgrunnen høres en kvinnelig latter. Telefonen fra Hamar ringte nemlig vinneren mens han og samboeren spiste middag.

 - Nå lurer samboeren min på hvor mye jeg har vunnet, sier mannen før han avslører premien til henne.

Da blir latteren og jubelen høyere, før hun roper «Det er helt crazy».Vinneren avslører også at samboeren har lett frem en sjampanjeflaske, som settes rett på kjøl, før de skal poppe den senere.

- Nå blir det båt på oss, sier vinneren blidt.

- Og toppturutstyr. Og nytt jaktutstyr. Og kanskje hagle… Ha ha, premien skal få bein å gå på, sier mannen som ønsker å være anonym.

I bakgrunnen høres en entusiastisk samboer som hinter til at hun ønsker seg Hawaii-tur når det blir lov å reise igjen. I tillegg legger vinneren til at premien skal brukes med omhu.

Mannen hadde kjøpt sitt spill via Norsk Tipping sin app

Vi gratulerer til alle vinnerne

Ca. 109 millioner 

Allerede fredag om en uke er det ny trekning i Eurojackpot. Frem til da ligger ca. 109 millioner kroner og godgjør seg. Som om det ikke skulle være nok - andrepremien er denne gang på ca. 25 millioner kroner.

Som alltid trekkes det i tillegg én norsk spiller som er garantert 1 million kroner og et reisegavekort til en verdi av 100 000 kroner. Fredag 16. oktober gikk altså dette til en glad mann i 20-åra fra Røyse.

            

Vinnersjanse Eurojackpot:

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 10 mulige. Det gir totalt ca. 95 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:95 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen 1:6 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:1,6 mill. per rekke. Les mer om vinnersjanse i Eurojackpot her.

  • Antall premieutbetalinger (Norge) totalt i 2019: 2 363 577

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2019 (Norge): 1

  • Antall millionærer i 2019 (Norge): 76

  • Høyeste premieutbetaling i 2019 (Norge): 443 904 560 kr

  

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler