eurojackpotvinnerhistoriefremside

Eurojackpot: Fortsatt ca. 1,38 milliarder i førstepremiepotten – to norske tredjepremievinnere

Ingen klarte å ta den historisk høye førstepremiepotten denne tirsdagen heller. Den uvanlig store andrepremiepotten fikk derimot ben å gå på, og her hjemme endte vi med to tredjepremievinnere.

EUROJACKPOT: Det er historiske potter i Eurojackpot om dagen.Foto: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:20. juni 2023

Førstepremiepotten står fortsatt stødig på ca. 1,38 milliarder kroner (med gjeldende kurs på trekningsdagen), etter at ingen klarte å gjette seg til alle 5+2 rette tirsdag 20. juni. Førstepremiepotten nådde premietaket fredag 16. juni.

(Maksimal premiepott i Eurojackpot er 120 millioner euro. Den høye eurokursen er grunnen til at vi nå har en rekordhøy førstepremiepott i Norge.)

Andrepremiepotten ble derimot delt mellom tre vinnere fra Sverige, Tyskland og Polen, som kan glede seg over intet mindre enn 62,4 millioner kroner hver.

Her hjemme har noen også grunn til å juble: 11 vinnere delte tredjepremien, deriblant to norske spillere, som alle kan se frem til 1,9 millioner kroner hver.

I tillegg delte en andelsbank den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner – noe som utgjorde en premie på 100 000 kroner på dem hver.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

– Kona ble nok mer hysterisk enn meg

En mann i begynnelsen av 30-årene fra Aurskog-Høland i Viken var en av de to norske tredjepremievinnerne. Han holdt på med oppussing av huset da Norsk Tipping ringte sent tirsdag kveld.

– Morn morn, svarer mannen rolig etter at Norsk Tipping har presentert seg. Vi fikk nemlig ikke tak i vinneren på første oppringning, men da vi ringte for andre gang hadde han allerede vært inne og sjekket status i Norsk Tippings mobilapp. Han var med andre ord klar over premien på over 1,9 millioner kroner, men tok det hele med imponerende ro.

– Kona ble nok mer hysterisk enn meg, ler vinneren og legger til at han er rolig av natur.

Det var ingen tvil om hva premien skal brukes til.

– De kommer godt med, vi driver jo og pusser opp. De er nok borte før de kommer inn på konto, spøker den ferske millionæren, som ønsker å være anonym.

Vinnerkupongen hadde han kjøpt på mobil.

Norsk fotballseier + 1,9 mill. = dobbel glede

Den andre norske tredjepremievinneren var en mann fra Haugesund i Rogaland.

– Altså, nå er det godt jeg sitter, svarer han forstår hvem som ringer.

– Er det mulig? den ferske Eurojackpot-vinneren gjentar seg selv noen ganger når han får presentert premiesummen på nøyaktig 1 916 955 kroner.

– Jamen, nå blir det vanskelig å sove i natt, ler han.

– Men jeg tar gjerne flere søvnløse netter, altså. Jeg har jo ventet på dette i 40, 50 år, men aldri trodd det skulle skje. Tenk at jeg skulle få en telefon fra dere, og så vinner pinadø Norge fotballkampen i kveld. Det er ikke til å tro, sier han og refererer til kampen mellom Norge og Kypros, som forøvrig endte med 3-1.

Før Norsk Tipping rakk å spørre om han hadde noen tanker om hva premien skal brukes til var han selv på ballen:

– Nå kan jeg kjøpe hvilken bil jeg vil – nesten. Nei, nå satte du mange tanker i hodet mitt, ler den glade haugesunderen.

– Guttungen skal få slippe å betale tilbake til 50 000 kronene han har lånt til oppussing. Jeg skal vente til kampen er over, så skal jeg ringe og ødelegge nattesøvnen hans også. Jeg må dele gleden, humrer den ferske Eurojackpot-millionæren, som ønsker å være anonym.

– Dette er det kjekkeste som har skjedd siden guttungen og barnebarna ble født.

Vinnerkupongen hadde rogalendingen kjøpt på Norsk Tippings nettsider.

Norsk Tipping gratulerer de to heldige tredjepremievinnerne!

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Millionen ble delt på ti

Den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner ble altså delt mellom 10 spillere i en andelsbank med 120 rekker. De sikret seg dermed en premie på 100 000 kroner hver. Dette er hva vi kan røpe om de heldige:

 • Mann fra Øyer i Innlandet.

 • Kvinne fra Nordre Follo i Viken.

 • Kvinne fra Stavanger i Rogaland.

 • Mann fra Sandnes i Rogaland.

 • Mann fra Askøy i Vestland.

 • Mann fra Skien i Vestfold og Telemark.

 • Mann fra Lier i Viken.

 • Mann fra Skjervøy i Troms og Finnmark.

 • Mann fra Bergen i Vestland.

 • Mann fra Nittedal i Viken.

Norsk Tipping gratulerer!

Rapport fra Finland

Dette er tallene som ble trukket ut i Finland tirsdag kveld:

Eurojackpot
20. juni 2023
Vinnertallene ikke ferdig ennå

Derfor er premiepottene så høye

Fra 25. mars 2022 ble det innført flere endringer i Eurojackpot. Blant annet ble det innført en ekstra trekningsdag, slik at man nå kan spille både på fredager og tirsdager. I tillegg ble maksimal førstepremiepott økt fra 90 millioner euro kroner til 120 millioner euro.

– Bakgrunnen for endringene skyldes først og fremst at Eurojackpot-lotteriet har eksistert i samme form i snart et tiår, og at det var behov for fornyende grep, forklarer Lotteri- og trekningsansvarlig hos Norsk Tipping, Ingrid Roterud Mathisen.

– Det er Eurojackpot-alliansen som sammen har kommet frem til at både høyere førstepremiepott og to trekningsdager per uke vil være gode grep for at spillet fortsatt skal være attraktivt. Disse endringene er felles for alle medlemslandene, sier hun.

HISTORISKE POTTER: Lotteri- og trekningsansvarlig, Ingrid Roterud Mathisen, forklarer hvordan pottene kan bli så høye i Eurojackpot.Foto: Norsk Tipping

Ca. 1,38 milliarder på fredag

Allerede fredag 23. juni er det klart for ny Eurojackpot-trekning. Siden førstepremiepotten har nådd taket for lengst er den fortsatt på ca. 1,38 milliarder kroner. Får vi en norsk alenevinner fredag vil vedkommende stikke av med den største norske premien i Norsk Tippings historie.

Siden førstepremiepotten er i premietaket, overføres det overskytende beløpet nå til andrepremiepotten. Dermed kan vi også se frem til en betydelig stor andrepremie på ca. 260 millioner kroner.

Lykke til!

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

 • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

 • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler