eurojackpotvinnerhistorie

Eurojackpot: Vi har snakket med tredjepremievinneren

Ingen verken i inn- eller utland klarte å velte førstepremiepotten i Eurojackpot fredag, men en norsk spiller sikret seg likevel tredjepremien på 2,9 millioner kroner. Vi fikk ikke tak i vinneren på fredag, men nå har han endelig meldt seg. 

TOMMEL OPP: 2,9 mill. på en fredagskveld er ikke til å kimse av.Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:1. juli 2022Endret:3. januar 2023

Førstepremiepotten fortsetter å stå urørt etter fredagens trekning og vokser til ca. 746 millioner kroner før neste trekning tirsdag 5. juli.

Fire heldige utenlandske spillere hadde 5+1 rette og delte andrepremiepotten – noe som resulterte i 5,2 millioner kroner til dem hver.

Her hjemme fikk vi en tredjepremievinner som delte potten med tre utenlandske spillere, og kan se frem til nøyaktig 2 933 400 kroner ekstra på sommerkontoen.  

Norsk Tipping lyktes ikke i å få tak i vinneren fredag kveld, men dagen derpå fikk vi endelig snakket med den heldige, som er en mann på 45 år fra Tønsberg i Vestfold og Telemark.

Telte feil antall siffer

45-åringen var på besøk hos familie i utlandet og befant seg på et stort kjøpesenter da et ukjent Hamar-nummer lyste opp mobilen. Han tenkte det antageligvis var fra telefonselgere, men sjekket nummeret da han kom hjem til familien. Da han forstod at det var fra Norsk Tipping på Hamar, begynte hjertepumpa å slå fortere.

– Jeg gikk inn på appen og så plutselig at jeg hadde vunnet. Først telte jeg seks siffer og trodde det dreide seg om 293 000 kroner, men så sjekket jeg igjen og innså at det faktisk var 2,9 millioner, ler den glade Eurojackpot-millionæren, som ønsker å være anonym.

Dermed var det duket for en skikkelig feiring sammen med familien som også fikk ta del i nyheten.

– Jeg måtte nesten fortelle det til storfamilien, forklarer mannen. 

Hva han skal bruke premien på har han ennå ikke helt bestemt seg for.

– Jeg har ikke fått summet meg ennå. Jeg har fortsatt «jet lag».

Selv om tønsbergmannen slet litt med døgnrytmen gikk det på ingen måte ut over gleden over å ha blitt Eurojackpot-millionær.

– Tenk at det kun var én i Norge, og at det var meg. Jeg har noen ganger tenkt «tenk å skulle få den samtalen». Det tenker sikkert mange. Det føles helt fantastisk, avslutter han entusiastisk. 

Vinnerkupongen hadde 45-åringen kjøpt på mobil. 

Andelsbank delte millionen

På samme måte som ved forrige fredagstrekning var det en andelsbank bestående av 10 spillere som delte den nasjonale tilleggspremien på 1 millioner kroner. Det betyr 100 000 kroner ekstra på konto for hver av de heldige i den mannstunge gjengen, som så slik ut:

 • Mann fra Bærum i Viken

 • Mann fra Drammen i Viken

 • Mann fra Tønsberg i Vestfold og Telemark

 • Mann fra Steinkjer i Trøndelag

 • Mann fra Arendal i Agder

 • Mann fra Drammen i Viken

 • Mann fra Ullensaker i Viken

 • Mann fra Oslo

 • Mann fra Oslo

 • Mann fra Oslo

Norsk Tipping gratulerer alle fredagens vinnere!Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Rapport fra Finland

Under hovedtrekningen i Finland ble denne tallrekka trukket ut:

4 - 10 - 24 - 34 - 35

Stjernetall: 7 - 8

Visste du at du kan abonnere på Eurojackpot? Les mer her

Ca. 746 mill. på tirsdag

Siden ingen dro med seg førstepremiepotten fredag 1. juli fortsetter den altså å vokse frem mot neste trekning tirsdag 5. juli:

Førstepremiepotten vil da være på ca. 746 millioner kroner.

Andrepremiepotten er på ca. 13 millioner kroner.

Lykke til!

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

 • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

 • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler