vikinglotto

Fersk førstepremiepott i Vikinglotto – dette er årets førstepremieutbetalinger

Forrige uke ble en kvinne fra Østlandet årets fjerde førstepremievinner i Vikinglotto. Onsdag er det klart for ny trekning med en helt fersk førstepremiepott på ca. 34 millioner kroner.

MILLIONKULER: Onsdag 17. april er det igjen klart for Vikinglotto-trekning på Hamar. Disse kulene skal i aksjon når ca. 34 millioner kroner ligger i førstepremiepotten.Foto: Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:17. april 2024

Forrige uke kunne en heldig kvinne fra Østfold slippe jubelen løs etter å ha vunnet hele førstepremiepotten i Vikinglotto på 48,6 millioner kroner. Det skjedde bare to uker etter at en mann fra Vestlandet gjorde det samme og sikret seg hele 147 millioner kroner i premie.

For fjerde gang i år gikk førstepremiepotten tilbake til start og er nå på ca. 34 millioner kroner i trekning onsdag 17. april.

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill

Over 530 millioner kroner i førstepremier i år

Så langt i år har det blitt delt ut over 530 millioner kroner bare i førstepremier i Vikinglotto. Beløpet fordeler seg på fire heldige personer som på hver sin kveld har hatt 6+1 rette i Vikinglotto og sikret seg hele førstepremiepotten alene.

Felles for alle de fire heldige er at de er bosatt i Norge og har fått Telefonen fra Hamar en sen onsdagskveld.

Dette er årets førstepremievinnere:

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Visste du dette om Vikinglotto?

Onsdag 17. mars 1993 ble den første Vikinglotto-trekningen gjennomført, og Norge har vært med helt siden starten. Vikinglotto var verdens første flernasjonale spill med ukentlige trekninger, og i tillegg til Norge var Sverige, Finland, Island og Danmark med på å starte opp spillet i for 31 år siden.

I dag teller det som heter Vikinglotto-alliansen ti land: Norge, Sverige, Finland, Island, Danmark, Estland, Latvia, Litauen, Slovenia og Belgia.

I 1993 var høyeste premieutbetaling 13 697 200 kroner. Det markerte rekord for norsk pengespill; en rekord som sto i seks år. I dag er den høyeste utbetalingen på 341 millioner kroner og gikk til en Oslo-kvinne i 2017.

Trekningene gjennomføres av Norsk Tipping på Hamar, hver onsdag året rundt. Opptaket deles live med de øvrige medlemslandene.

Ukens Vikinglotto-potter

Onsdag 17. april er det klart for ny Vikinglotto-trekning. Da vil førstepremiepotten som nevnt være på ca. 34 millioner kroner. Andrepremiepotten vil å være på ca. 2,7 millioner kroner.

Lykke til!

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler