flaxvinnerhistorie

Ble Flax Julekalender-millionær takket være bestefar

En mann på 18 år fra Haugesund var en av de heldige som kunne telle 12 nisser på sin Flax Julekalender. Han ble teknisk sett millionær i romjula, men ventet helt til januar før han leverte inn vinnerkalenderen han hadde fått av bestefar.

SEN MEN GOD: Haugesunderen kunne innkassere tidenes julegave på nyåret etter at julegaven viste seg å inneholde en toppremie.Line Troller
Forfatterbilde Norsk TippingSteinarBjørnssonForfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:6. januar 2022Endret:3. januar 2023

En ung mann fra Haugesund ble millionær da han leverte inn sin Flax Julekalender hos Rema 1000 Solvang tirsdag 2. januar. Men premien hadde han vært klar over siden romjula da han skrapte luke 24 i kalenderen ... 

Skrapte frem millionen 1. juledag

– Vi var borte på juleaften, så jeg fikk ikke skrapet den siste luka da. Jeg hadde jo 11 nisser fra før av og kunne ikke tro det da den siste kom. Både jeg og familien min måtte sjekke kalenderen flere ganger. Det var utrolig artig, forteller haugesunderen. 

– Bestefar har brukt å gi alle barnebarna Flax Julekalender så det var jo flaks at jeg fikk den med millionpremie, sier 18-åringen. Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Les også: Å ta pauser kan forhindre spilleproblemer

Shopping i Oslo

Da Norsk Tipping tok kontakt med den vinneren hadde han allerede fått premien inn på konto. 

– Det var helt sykt se kontoen gå fra 500 kroner til en million neste dag, ler mannen.

– Jeg kommer nok til å spare mesteparten til bolig. Jeg har også tenkt til å studere, så da vil pengene komme godt med. 

Fornuftige planer til tross: Den unge millionæren kunne likevel avsløre at han allerede hadde unnet seg noe ekstra.

– Vi var i Oslo i romjula, og da fikk jeg låne penger av foreldrene mine, inntil jeg fikk premien inn på konto, slik at jeg kunne shoppe det jeg ville. Det var en god følelse.

Norsk tipping gratulerer den heldige 18-åringen!

Én millionpremie gjenstår

18-åringen fra Haugesund sikret seg den nest siste milliongevinsten på fjorårets Flax Julekalender – det vil si at det fortsatt gjenstår 1 million som ennå ikke er blitt gjort krav på. Den kan med andre ord fortsatt befinne seg der ute hos en av Norsk Tippings kommisjonærer, hvor det hos noen fortsatt er mulig å kjøpe seg et eksemplar av Flax Julekalenderen.  

En annen mulighet er at millionen ligger uoppdaget hos en uvitende vinner. Det kan derfor være lurt å ta en ekstra god kikk på kalenderen som fortsatt henger på kjøkkenet, eller sette i gang med skrapingen dersom det ennå ikke er gjort.

Lykke til!

  • Flax Julekalender (liten) 1: 500 000 - 0 toppremier igjen

  • Flax Julekalender (stor) 1: 300 000 - 1 toppremie igjen

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler