Så FLAX at det snart er 1. desember

Så FLAX at det snart er 1. desember

NY DRAKT: Tradisjonen tro kommer Flax Julekalendere med nye motiver. Slik ser årets utgaver ut.

Foto: Norsk Tipping

Så FLAX at det snart er 1. desember

Desember er rett rundt hjørnet og vi gleder oss til å åpne første luke i Flax Julekalender. 

Advent nærmer seg med stormskritt, enten man er klar eller ikke – og med det er også årets Flax Julekalender på plass i butikker, kiosker og bensinstasjoner rundt om i landet.

Vi benytter anledningen til å ta en kikk på tidligere julekalendervarianter, for én ting er sikkert: Flax Julekalender har ikke akkurat sett mindre koselig ut i de foregående årene.

Fjorårets motiver

Her er de siste års store Flax Julekalendere. Som man kanskje kan se, tar nissen et steg tilbake i årets utgave sammenlignet med tidligere. Nå er han kun en liten silhuett i horisonten, mens juletre, julenek, og skogens dyr får rampelyset sammen med gnistrende kalde vinter-trær.

store-julekalendere-2018-2020

HVILKEN ER BEST?: Spennet er stort i motivene på Flax Julekalender. Noen husker man kanskje bedre enn andre - særlig dersom man vinner.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Små kalendere - store premier

For de som kjenner at tanken om å potensielt ha gitt bort 1 million kroner til naboen eller bekjente går litt i vrangstrupen, kan kanskje den lille Flax Julekalenderen være en idé. Her er toppremien på 500 000 kroner, og årets motiv tar seg godt ut: Et strålende juletre med varm glød og fine detaljer.

små-julekalendere-2018-2020

MINDRE VARIANT: Kalendere behøver ikke ta stor plass. Flax Julekalender kommer også i en mindre variant, hvor toppremien er på 500 000 kroner.

LES OGSÅ: Å ta pause kan forhindre spilleproblemer

Mannen bak kalenderne

Navnet bak de koselige illustrasjonene er designer i Norsk Tipping, Henning Kristoffersen. Idéer til motivene på Norges mest kjøpte julekalender har han blant annet funnet på en gård på hjemplassen i Vallset, Stange – men først og fremst henter han inspirasjon i slik han selv husker julen som liten. 

– Jeg tenker egentlig jul hele året, sier Kristoffersen.

– Jeg husker godt da bestefar var julenisse. Da han kom for å lese på pakkelappene, så måtte han løfte på julebukkmaska, minnes han.

Arbeidet med å skisse kalenderen starter tidlig:

– Det hjelper på inspirasjonen å ha litt julestemning, så jeg starter allerede i romjula med å tenke ut og planlegge for året etter.

SE VIDEO: Henning tegner landets mest populære julekalender

En norsk juleklassiker

  • Stor Flax Julekalender kan gi 1 million kroner i toppremie (4 stk.) og koster 100.-

  • Flax Julekalender kan gi 500 000 kroner i toppremie (2 stk.) og koster kr 50.-

Flax julekalendere kan kjøpes hos Norsk Tipping sine kommisjonærer i butikker, kiosker og på bensinstasjoner.

Vinnersjanse toppremier: 

  • Flax Julekalender 1: 500 000 - 2 toppremier
  • Flax Julekalender (stor) 1: 300 000 - 4 toppremier
  • De digitale Flax julekalenderne har umiddelbar trekning. Vinnersjansen er den samme hver gang det spilles og derfor ikke en øvre grense for antallet førstepremier som teoretisk kan vinnes.
            

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 000. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 000 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2020: (alle typer Flax-lodd): 9 394 265
  • Antall førstepremieutbetalinger 2020 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: i 2020: 51 (26 millionutbetalinger fysisk Flax, 25 millionutbetalinger digital Flax)
  • Antall millionærer i 2020: 51
  • Høyeste premieutbetaling i 2020: 4 800 000 kr (Flax for livet)