Så FLAX at det snart er 1. desember

Desember er rett rundt hjørnet og vi gleder oss til å åpne første luke i Flax Julekalender. 

NY DRAKT: Tradisjonen tro kommer Flax Julekalendere med nye motiver. Slik ser årets utgaver ut.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:25. oktober 2021Endret:3. januar 2023

Advent nærmer seg med stormskritt, enten man er klar eller ikke – og med det er også årets Flax Julekalender på plass i butikker, kiosker og bensinstasjoner rundt om i landet.

Vi benytter anledningen til å ta en kikk på tidligere julekalendervarianter, for én ting er sikkert: Flax Julekalender har ikke akkurat sett mindre koselig ut i de foregående årene.

Fjorårets motiver

Her er de siste års store Flax Julekalendere. Som man kanskje kan se, tar nissen et steg tilbake i årets utgave sammenlignet med tidligere. Nå er han kun en liten silhuett i horisonten, mens juletre, julenek, og skogens dyr får rampelyset sammen med gnistrende kalde vinter-trær.

HVILKEN ER BEST?: Spennet er stort i motivene på Flax Julekalender. Noen husker man kanskje bedre enn andre - særlig dersom man vinner.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Små kalendere - store premier

For de som kjenner at tanken om å potensielt ha gitt bort 1 million kroner til naboen eller bekjente går litt i vrangstrupen, kan kanskje den lille Flax Julekalenderen være en idé. Her er toppremien på 500 000 kroner, og årets motiv tar seg godt ut: Et strålende juletre med varm glød og fine detaljer.

MINDRE VARIANT: Kalendere behøver ikke ta stor plass. Flax Julekalender kommer også i en mindre variant, hvor toppremien er på 500 000 kroner.

LES OGSÅ: Å ta pause kan forhindre spilleproblemer

Mannen bak kalenderne

Navnet bak de koselige illustrasjonene er designer i Norsk Tipping, Henning Kristoffersen. Idéer til motivene på Norges mest kjøpte julekalender har han blant annet funnet på en gård på hjemplassen i Vallset, Stange – men først og fremst henter han inspirasjon i slik han selv husker julen som liten. 

– Jeg tenker egentlig jul hele året, sier Kristoffersen.

– Jeg husker godt da bestefar var julenisse. Da han kom for å lese på pakkelappene, så måtte han løfte på julebukkmaska, minnes han.

Arbeidet med å skisse kalenderen starter tidlig:

– Det hjelper på inspirasjonen å ha litt julestemning, så jeg starter allerede i romjula med å tenke ut og planlegge for året etter.

SE VIDEO: Henning tegner landets mest populære julekalender

En norsk juleklassiker

  • Stor Flax Julekalender kan gi 1 million kroner i toppremie (4 stk.) og koster 100.-

  • Flax Julekalender kan gi 500 000 kroner i toppremie (2 stk.) og koster kr 50.-

Flax julekalendere kan kjøpes hos Norsk Tipping sine kommisjonærer i butikker, kiosker og på bensinstasjoner.

Vinnersjanse toppremier: 

  • Flax Julekalender 1: 500 000 - 2 toppremier

  • Flax Julekalender (stor) 1: 300 000 - 4 toppremier

  • De digitale Flax julekalenderne har umiddelbar trekning. Vinnersjansen er den samme hver gang det spilles og derfor ikke en øvre grense for antallet førstepremier som teoretisk kan vinnes.

Relaterte artikler