flaxfremside

Flax: Få premien rett på konto uten å forlate sofaen

Visste du at du kan bruke mobilen til å heve Flax-premien din? Vi forklarer hvordan.

ENKELT OG GREIT: Len deg tilbake og få Flax-premien inn på bankkonto fra sofaen.Foto: Steinar Bjørnsson
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:1. januar 2024Endret:11. april 2024

Har du hatt litt ekstra flaks i det siste og har Flax-lodd med premier liggende? Da kan du faktisk få premien direkte inn på konto ved å løfte opp mobilen og følge noen enkle steg. Her viser vi deg hvordan.

Slik fungerer det

  1. Åpne appen.

  2. Klikk på Profil/Min side og Hev Flax-premie.

  3. Skann strekkoden på Flax-loddet.

  4. Skrap frem den tresifrede koden på Flax-loddet ditt, og tast inn koden.

  5. Premien overføres rett til din spillerkonto.

Ikke installert Norsk Tipping appen ennå?

Heving av Flax-premie på mobil er kun tilgjengelig i appen vår som du laster ned fra:

​App Store

eller

Google Play

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Hevet en halv mill.

En som nylig hevet Flax-premien på mobilen var en 31 år gammel kvinne fra Halden i Østfold – og det var ikke snakk om en hvilken som helst premie heller: Hun stakk nemlig av med toppgevinsten på en halv million kroner på PåskeFlax.

At hun endte med å bruke premieheving på mobil er hun nok rimelig glad for nå. Dersom hun ikke hadde gjort det, er det stor sannsynlighet for at premien på en halv million kroner bokstavelig talt hadde endt opp i søpla. Hun trodde nemlig at hun kun hadde skrapet frem to fem hundre tusen-symboler og at hun manglet det tredje.

– Det var så mye folk og ting som foregikk rundt her. Jeg var i ferd med å kaste loddet, men etter mas fra barna ble vi enige om å ta en siste sjekk. Jeg har hevet Flax-premie i mobilappen tidligere og tenkte derfor å sjekke ved å gjøre det igjen, forklarte 31-åringen da vi snakket med henne dagen derpå.

Misunnelig bror

Med ett dukket det dermed opp en gratulasjonsmelding på mobilskjermen med beskjed om at hun hadde vunnet 500 000 kroner. Men heller ikke da ville vinneren vedkjenne seg premien.

– Vi trodde først det var en slags demo. Så tenkte jeg at det stod femti tusen kroner. Jeg måtte telle nuller før jeg skjønte at det var fem hundre tusen kroner. Deretter måtte jeg titte på loddet igjen, humret haldenseren som kunne fortelle at hun hadde forsonet seg med å ha blitt en halv million kroner rikere.

PåskeFlax-loddet hadde hun fått i et påskeegg fra moren. Det samme hadde også broren fått.

– Han vant ingen premier på sitt PåskeFlax. Så han ble litt misunnelig, ja. Jeg hadde veldig flaks som endte opp med akkurat dét påskeegget, lo vinneren, som skal sette inn litt av premien på barnas sparekontoer mens resten skal gå til fondssparing, ferie og annet «småtteri».

Kan brukes til både små og store premier

Du trenger ikke vente på en eventuell toppgevinst for å benytte deg av premieheving på mobil. Flax-premier i alle størrelser er velkomne i appen.

Lykke til med skrapingen og god premieheving!

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler