vikinglottovinnerhistorie

Førstepremiepott på ca. 293 mill. – andrepremiepotten vokser etter

Heller ikke denne gangen ble første- eller andrepremiepotten kapret. Det betyr at det er andrepremiepotten sin tur til å øke med mange millioner.

TALLREKKA: Disse tallene ble trukket ut onsdag.Foto: Pie-Christine Skagsoset Norseng
Forfatterbilde Norsk TippingPie-ChristineSkagsoset NorsengPublisert:6. desember 2023

Det var knyttet stor spenning til onsdagens Vikinglotto-trekning. Forrige uke vant nemlig en 22 år gammel mann fra Viken andrepremiepotten på 13,5 millioner kroner – ville vi få en ny norsk storvinner denne trekningen? Nei, heller ikke denne onsdagen var det noen som kunne notere 6+1 eller 6 rette på Vikinglotto-kupongen sin.

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill

Potten lar seg vente

Over 130 000 nordmenn sikret seg alt fra 80 til 49 605 kroner i gevinst, men de store premiene lot seg ikke røre. Førstepremiepotten har nådd makstaket og er derfor på ca. 293 millioner kroner. Andrepremiepotten har derimot fått fart. Den er nå på ca. 50 millioner kroner.

Vikinglotto
6. desember 2023
Vinnertallene ikke ferdig ennå

Hva skjer dersom du vinner nærmere 300 millioner kroner?

Å plutselig få nær 300 millioner kroner inn på kontoen er, for de aller fleste, en helt surrealistisk tanke. Derfor er vi rigget for å bistå eventuelle norske multimillionærer på best mulig måte.

Ingrid Roterud Mathisen, dama i Norsk Tipping alle vil gi telefonnummeret sitt til, er ansvarlig for trekningsprosessene. Hun har flere hundre samtaler med vinnere i ulike premieklasser og bred erfaring med å ivareta vinnere på best mulig måte.

Samtidig som drømmen går i oppfyllelse, dukker det også opp både spørsmål og noen bekymringer når du vinner svimlende millionbeløp.

– Det er en helt naturlig reaksjon når du vinner så store premier, sier Roterud Mathisen og fortsetter:

– De færreste har erfaring med å håndtere slike summer, og det dukker generelt opp mange praktiske spørsmål når det gjelder for eksempel skatt, plassering av pengene og gaver til familie. Derfor blir vinneren godt fulgt opp av økonomiske og juridiske veiledere i Advokatfirmaet Dehn.

Vår støttespiller Dehn

Å vinne et millionbeløp er først og fremst moro. Samtidig er det nyttig å få eksperthjelp til å håndtere pengene best mulig, ikke minst når premien er i hundremillionersklassen.

Alle som vinner to millioner kroner eller mer hos Norsk Tipping, får tilbud om gratis økonomisk veiledning. Det er advokatfirmaet Dehn som bistår Norsk Tipping som en nøytral part i dette arbeidet, og det er advokatene Torbjørn Evjenth og Ingvild Elisabeth Flovik som står for veiledningen. Deres første råd stiller vi oss bak:

– Det første rådet vårt er alltid at den heldige må prøve å nyte følelsen av å ha vunnet så mye penger.

Ingen skatt på premien, men skattelisteplassering avhenger av formuen din

Det er ingen skatt på premiegevinsten uansett hvor stor den er. Skattelistene blir utarbeidet basert på din totale formue per 31. desember. Plasseringen din på skattelisten som blir offentliggjort omtrent ett år senere, avhenger av om det er andre personer i kommunen din som har en høyere formue enn deg. Formuen din kan ikke unntas fra offentliggjøring på slike lister. Heldigvis har de fleste store premievinnere ikke rapportert ubehagelig oppmerksomhet som følge av høy plassering på skattelisten.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Fortsatt 25 millioner euro

I trekningen onsdag 13. desember blir førstepremiepotten i Vikinglotto altså på ca. 293 millioner kroner (maksimal førstepremiepott er 25 mill. euro og følger gjeldende kurs på trekningsdag). 

Det overskytende beløpet fra forrige trekning ble overført til andrepremiepotten. Neste onsdag vil den ligge på ca. 50 millioner kroner. Husk å legge inn kupongen før spillefristen klokka 18.00 hvis du vil være med på moroa.

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler