eurojackpot

Førstepremiepotten i Eurojackpot er til å bli svett av

Halvannen uke etter at en dansk spiller hentet hjem 120 millioner euro, har førstepremiepotten i Eurojackpot steget til over 200 millioner kroner.

HETT: Med et tresifret millionbeløp i spill, er det ikke rart om svetteperlene kommer fram.Foto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:1. august 2022Endret:3. januar 2023

– Nå ble jeg litt svett, sa en lettere sjokkert kvinne fra Trøndelag da Norsk Tipping ringte henne på kvelden fredag 22. juli.

Hun fikk da beskjed om at hun hadde vunnet 46,5 Eurojackpot-millioner i andrepremie.

Oppfyller vannscooter-drømmen

Det tok Norsk Tipping litt tid å få tak i andrepremievinneren, som hadde venninnebesøk. På det tredje ringeforsøket fikk vi overlevert det glade budskapet. Da ble det naturlig nok høy stemning blant samtlige til stede.

– Herregud, det er jo helt sinnssykt. Jeg trodde kanskje det var en million eller noe sånt, men dette var jo helt fantastisk, sa kvinnen etter at jubelen hadde lagt seg. 

Trønderen hadde følgende å si om hva pengene skulle gå til:

– Jeg har barn og barnebarn som kommer til å få glede av premien. Og så blir det det vannscooter på meg, og litt oppussing. Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Milliard-rekord

Det var totalt åtte spillere som vant andrepremiesummen på 46,5 millioner kroner 22. juli - hvorav én av dem altså var norsk. Men den store «milliardsmellen» denne fredagen kom hos våre naboer i sør. 

En dansk spiller prikket inn samtlige 5+2 tall, og vant dermed 120 millioner euro, som omregnet til norske kroner tilsvarer svimlende 1 217 976 000 kroner. Det er den største premieutbetalingen i Eurojackpots historie. 

Siden den gang, har ingen tatt førstepremiepotten. Dermed er det det rundt 207 millioner kroner som ligger klare før trekningen tirsdag 2. august. En sum som er egnet til å frembringe hetetokter hos en eventuell alenevinner. 

Lykke til!

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler