vikinglotto

Førstepremiepotten nærmer seg 90 millioner kroner

I fire uker og gjennom like mange trekninger har førstepremiepotten i Vikinglotto stått urørt. Det har resultert i at potten har vokst og er på ca. 88 millioner kroner i onsdagens trekning.

OPP MED ØYNENE: Det er stor grunn til å sperre opp øynene onsdag. Førstepremiepotten i Vikinglotto er nemlig på ca. 88 millioner kroner.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:18. juli 2023

Forrige onsdag var det ingen Vikinglotto-spillere, verken i inn- eller utlandet som gjettet 6+1 rette. For andre gang på to uker var det heller ingen som prikket inn 6+0 rette. Begge de to største pottene har dermed fått tid til å legge på seg.

Onsdag 19. juli venter ca. 88 millioner kroner i førstepremiepotten, mens det er ca. 4 millioner kroner i andrepremiepotten.

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill

Kun to av årets førstepremiepotter har vært større

Kun to ganger så langt i år har førstepremiepotten vært høyere enn den er nå. For fem uker siden vant en finne 75 millioner kroner, som er den nærmeste dagens førstepremie både i tid og størrelse.

I januar var det også en finne som sikret seg en solid premie i Vikinglotto. Førstepremiepotten var på hele 171 millioner kroner da en spiller fra Finland gjettet 6+1 rette og sikret seg hele premien alene.

Deretter fulgte to norske førstepremievinnere i løpet av en uke. Først da en nordlending sikret seg hele førstepremiepotten på 59 millioner kroner, før det så var en kvinne fra Våler i Viken som sikret seg den ferske førstepremiepotten på 32 899 500 kroner uken etter.

Deretter fulgte årets største førstepremievinner. På nasjonaldagen var en kvinne fra Agder alene om å ha 6+1 rette og stakk av med hele førstepremiepotten på 197,7 millioner kroner.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Ti land med rundt 10 milliarder kroner i premieutbetalinger

Onsdag 17. mars 1993 markerer starten for Vikinglotto, og Norge har vært med helt siden starten. Vikinglotto var verdens første flernasjonale spill med ukentlige trekninger, og i tillegg til Norge var Sverige, Finland, Island og Danmark med på å starte opp spillet i 93.

I dag teller det som heter Vikinglotto-alliansen ti land: Norge, Sverige, Finland, Island, Danmark, Estland, Latvia, Litauen, Slovenia og Belgia.

Hvis en legger sammen alle millionpremiene som har blitt utbetalt i de 30 årene, er summen ca. 10 milliarder kroner.

Den aller største utbetalingen i Vikinglottos historie kom 15. november 2017, da en Oslo-kvinne var den eneste som prikket inn 6+1 rette. Rekorden lød på 341 millioner kroner. Vinneren så fram til å dra på spa for å få ned høye skuldre etter telefonsamtalene med Norsk Tipping.

Onsdagens potter

Onsdag 19. juli er det klart for ny Vikinglotto-trekning. Da vil førstepremiepotten som nevnt være på ca. 88 millioner kroner. Andrepremiepotten vil å være på ca. 4 millioner kroner.

Lykke til!

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler