grasrotandelen

Grasrotandelen: Nå utbetales 253 millioner kroner

I perioden januar-april 2023 ble det generert 253 millioner kroner gjennom Grasrotandelen som kommer lag og foreninger til gode.

UTBETALING: Nå er det klart for utbetaling av til sammen 253 millioner kroner til grasrotmottakere. Foto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:3. mai 2023Endret:9. mai 2023

I disse dager utbetales grasrotmidlene. Dette er midler som betyr mye for frivilligheten. Det er totalt tre utbetalinger hvert år, henholdsvis 1. januar, 1. mai og 1. september.

Nå er det mai-utbetalingen som er på vei til lag og foreninger. Den totale summen som utbetales er 253 millioner kroner. Det er ca. åtte millioner kroner mer enn i samme periode i fjor.

Her er topp-3

Hvilke lag og foreninger som kan støttes gjennom Grasrotandelen der du bor sjekker du lett ved å logge deg inn hos Norsk Tipping på nett eller mobil-app. Du kan lese mer om hvordan Grasrotandelen fungerer nederst i saken. 

Her finner du en veiledning til hvordan du velger grasrotmottaker.

Det er Foreningen for omplassering av dyr som får mest. De får 1 390 664 kroner. Deretter følger Vålerenga fotball med 1 199 871 kroner og Barnekreftforeningen Oslo og Akershus med 1 092 775 kroner.

Her har du oversikt over alle grasrotmottakere

Idretten får mest

Folkerike Viken er fylket hvor det er generert mest grasrotmidler med 53 millioner kroner, etterfulgt av Vestland med 33 millioner kroner, mens Trøndelag følger på tredjeplass med 22 millioner kroner i generert grasrotmidler i årets første tertial.   

Disse kategoriene får mest støtte gjennom Grasrotandelen, også historisk:

  • Idrett: 129 502 867 kr.

  • Rekreasjon og sosiale foreninger: 26 832 921 kr.

  • Kultur og kunst: 23 181 515 kr.         

Dette er Grasrotandelen:

  • Norsk Tipping gir hele sitt overskudd til samfunnsnyttige formål. Grasrotandelen gir deg som spiller muligheten til å bestemme hva deler av overskuddet skal gå til. 

  • Blant mer enn 30 000 lag og foreninger over hele Norge, kan du velge én som skal få sju prosent* av summen du spiller for. Det koster deg ingenting ekstra, men kan ha stor betydning for laget eller foreningen du velger. Det påvirker ikke din spillinnsats, vinnersjanse eller premie.

  • Det er stor bredde i lagene og foreningene - alle kan finne noe som står hjertet nært. Du kan når som helst endre grasrotmottaker. 

Har du en forening du ønsker å registrere som grasrotmottaker, kan du lese hvordan her

Støtt ditt lag eller foreningVelg din grasrotmottaker her

Relaterte artikler