grasrotandelen

Grasrotandelen: Slik støtter du gode formål når du spiller

Visste du at du kan gi sju prosent av det du spiller for hos oss til et selvvalgt godt formål, uten at det går utover innsats, premie eller vinnersjanser?

Elin Bjørn er reporter for Grasrotandelen og guider seerne i jakten på den rette grasrotmottakeren. I denne episoden er hun på besøk hos en klatreklubb.Redink
Forfatterbilde Norsk TippingPernilleStorholm SkaretPublisert:26. april 2019Endret:2. januar 2023

Å være grasrotgiver koster ingenting, men det kan bety veldig mye for den klubben eller organisasjonen du velger som grasrotmottaker. I 2018 fikk rundt 30.000 norske lag og foreninger til sammen hele 649 millioner kroner gjennom Grasrotandelen. 

Blant disse finner du blant annet lokale idrettsklubber, organisasjoner for kultur, dyr, barn og unge, samt humanitære organisasjoner.

Slik fungerer det

Grasrotandelen fungerer slik at du kan gi sju prosent av summen du likevel spiller for hos Norsk Tipping til et frivillig lag eller en forening som har registrert seg som grasrotmottaker i Frivillighetsregisteret i Brønnøysund.

Det vil si at dersom du er grasrotgiver og spiller Lotto for 100 kroner, gir du automatisk sju kroner til din grasrotmottaker. Dette skjer uten at det går utover spilleinnsatsen, premien og vinnersjansene dine.

Derimot sørger du gjennom å registrere en grasrotmottaker for at det er noen som vinner hver eneste gang du spiller - nemlig grasrota. 

Vanskelig valg?

Dersom du synes det er vanskelig å velge grasrotmottaker, så kan det være lurt å ta en titt på videoen øverst i artikkelen. Grasrot-reporter Elin Bjørn vil nemlig vise deg mangfoldet i det som finnes av grasrotmottakere. 

Denne gangen har hun vært på besøk hos en klatreklubb. Hvordan går det egentlig med henne når hun skal mange meter opp i klatreveggen?

Snurr film!

Bli med og gjør en forskjell, du også! Velg grasrotmottaker her.

Psst: Vi vet at flere av dere synes det er vanskelig å velge én mottaker. Husk at det er enkelt å bytte grasrotmottaker, og at valget du gjør i dag kan endres i senere dersom du vil fordele pengene på flere formål.

Relaterte artikler