flax

FLAX: Slik føles det når julegaven blir til 1 million kroner

Hvordan det føles å bli millionær på selveste julaften, vet Henrik Viestad Andresen (19) alt om: Haugesunderen kunne innkassere tidenes julegave etter at kalenderen fra bestefar viste seg å inneholde en premie på 1 million kroner.

1 MILLON TIL JUL: På første juledag i fjor skrapte Henrik Viestad Andresen (19) fram tolv nisser. Flax-millionen har blant annet gått til ny motorsykkel.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:7. november 2022Endret:4. januar 2023

Kjøper du Flax Julekalender til deg selv eller andre, er det en sjanse for at noen ender opp med full pott på selveste julekvelden. Nettopp dette skjedde for Viestad Andresen (19) i fjor – eller i alle fall nesten. 25. desember fikk han endelig muligheten til å skrape siste luke i julekalenderen han hadde fått av bestefar.

Fra før hadde han elleve nissesymboler – ett unna toppremien på 1 million kroner.

Da han var ferdig å skrape, kunne han telle tolv.

Sjekket minst tjue ganger

– Vi var borte på juleaften, så jeg fikk ikke skrapet den siste luka den kvelden. Jeg hadde altså elleve nisser fra før av og kunne ikke tro det da den siste kom første juledag, minnes Andresen et år senere.

– Jeg så over kalenderen sikkert tjue ganger før jeg tok den med til resten av familien og lot dem sjekke. Ingen av oss trodde helt på at dette kunne stemme før jeg fikk den bekreftende telefonen fra Norsk Tipping. Det var en utrolig artig opplevelse, forteller haugesunderen. 

Norsk Tipping «sponset» førerkortet

Pengene har Flax-millionæren stort sett spart, kan han fortelle. Det aller meste vil trolig gå til boligkjøp en gang i fremtiden. Litt gøy har nittenåringen likevel unnet seg:

– Jeg har tatt lappen på mellomtung og kjøpt motorsykkel.

Vet du om det blir julekalender fra bestefar i år også?

– Jeg håper det? Jeg håper jeg ikke er blitt utelatt, smiler han.

ALLE GODE TING: … er tre, sies det. I år har Flax tatt uttrykket til sitt bryst. Nå er tre ulike kalendere i salg til jul. På nye Flax Adventskalender kan du vinne inntil 2 millioner kroner. (FOTO: Norsk Tipping)

Størst i Norge: Nå er det tre kalendere å velge mellom

Flax Julekalender er Norges mest populære julekalender. Spillet er enkelt: Skrap fram tre like beløp eller en samling med like symboler for å vinne. Er du skikkelig heldig, kan du faktisk ende opp som millionær. Nedtellingen er for mange en del av den gode adventsstemningen eller en selvsagt gave til venner og kjente.

MEN – i år introduserer vi en nyhet. Det er nemlig kommet en ekstra kalender inn i butikkhyllene. Nye Flax Adventskalender kan skryte på seg både de største dimensjonene og de største premiene. Den er også den eneste kalenderen som er tilgjengelig kun i fysisk utgave.

Har du sett nye FLAX Adventskalender?I år kan du vinne inntil 2 millioner kroner til julNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Vinnersjanser og premier

Flax-julekalender gir spenning og moro gjennom hele adventstiden – uansett hvilken utgave man velger seg. Hver dag har man sjansen til å skrape frem tre like beløp og sikre seg premie, ellers vil man samle opp flere symboler over tid og kanskje på den måten sikre seg premie (det er ett i hver luke).

På Flax Julekalender og Flax Julekalender Liten er det helst nissesymboler man vil ha – tolv nisser gir toppremie på henholdsvis 1 million kroner og 500 000 kroner.

På den nye Flax Adventskalender er det tolv juletrær som gjelder. Full pott her vil sikre 2 millioner kroner i premie.

Det er mulig å vinne flere ganger på samme kalender.

 • Flax Julekalender (pris 100,-) har 1 million kroner i toppremie.

 • NYHET: Flax Adventskalender (pris kr. 200,-) har 2 millioner kroner i toppremie.

 • Flax Julekalender Liten (pris kr 50,-) har 500 000 kroner i toppremie.

Vinnersjanse toppremier: 

 • Flax Julekalender 1: 325 000

 • Flax Adventskalender (ny) 1 : 400 000

 • Flax Julekalender (liten) 1: 400 000

 • De digitale Flax julekalenderne har umiddelbar trekning. Vinnersjansen er den samme hver gang det spilles og derfor ikke en øvre grense for antallet førstepremier som teoretisk kan vinnes.

Hvor kjøper jeg Flax?

Alle tre kalenderne tilbys hos utsalgssteder over hele landet. Nye Flax Adventskalender kan som nevnt kun kjøpes i fysisk handel.

Lykke til!

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

 • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

 • Antall millionærer i 2023: 44

 • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler