Millionsamtalene vi aldri glemmer

Millionsamtalene vi aldri glemmer

Hele 600 spillere er blitt millionær på et av Norsk Tipping sine spill i 2017. Her kan du se og lese mer om de som fikk millionærdrømmen oppfylt.

Norsk Tipping har fått 600 millionvinnere i 2017. Totalt har de vunnet over 2,7 milliarder kroner og 5 millioner hver i snitt.

Lotto er det spillet som har gitt flest millionærer i år med 292 spillmillionærer totalt. 77 spillere har blitt Joker-millionær og 52 heldige har blitt millionær ved å spille Nabolaget. 

Se video av noen av de herlige vinnerøyeblikkene i 2017 øverst i saken, eller HER.

Flere rekorder i 2017

2017 er et rekordår for spill-millionærer hos Norsk Tipping på flere måter. Aldri har så mange blitt Lotto-millionærer i løpet av et helt år. Hele 292 heldige spillere som har klinket til med sju rette, mot 266 personer i fjor.

Heller aldri har en person vunnet så mye penger i ett pengespill i Norge som en mann gjorde i Eurojackpot i august. Han vant svimlende 441 millioner kroner.

Tre måneder senere sørget ei kvinne fra Oslo for å toppe statistikken i Vikinglotto, da hun vant 341 millioner kroner.

Det har vært et begivenhetsrikt år, ifølge vinneransvarlig Ingrid Roterud Mathisen. Hun er blant dem som ringer vinnere og gir dem millionbeskjeden.

- Det har vært mange utrolige vinnerøyeblikk vi har fått gleden av å dele med vinnerne når vi ringer dem i år. Ingen historier er like, og det er det som gjør det til Norges morsomste jobb, sier Mathisen entusiastisk.

Møringer vinner mest

Det er Akershus som har flest millionvinnere (64), etterfulgt av Oslo (50) og Hordaland (43) og Rogaland (43).

De spillerne som vinner mest penger bor på Møre. Når disse spillerne vinner, soper de med seg 7,6 millioner kroner i snitt. Akershus sine millionærer vinner 5,6 millioner i snitt og Sør-Trøndelag sine millionærer vinner 5 millioner kroner i snittpremie.

Verdal anses av mange som selveste Lotto-bygda, men klarte “kun” å produsere to millionvinnere i 2017.

Hva er Lotto-bygda gjennom tidene er lurer du på? Det er fremdeles lille Røyrvik som gjennom tidene har produsert 4 millionvinnere med sine 469 innbyggere - som er Norgesrekord og kanskje til og med verdensrekord.

De yngste vinner mest

27 millionvinnere under 30 år har dette året vunnet over 126 millioner kroner tilsammen. Den aller yngste spilleren som ble millionær i år, er ei kvinne på 19 år.

Det er 60-åringene som vinner oftest, men det er de yngste som vinner de største summene. I snitt vinner de yngre 4,6 millioner kroner, mot 60-åringenes 3,5 millioner kroner i snitt.

Les mer morsomme fakta om spill-millionærene på Vinnerøyeblikk.