aktuelt

Hva skal vinneren hete: - Det kom nesten en tåre i øyekroken

Hva skal vinneren hete ble avsluttet med både konfettiregn og gledestårer onsdag kveld. 

GIKK UT MED ET SMELL: Programlederne Ane-Marthe Pedersen og Ingrid Roterud Mathisen (t.h.) gledet tre nye navnevinnere og tre nye grasrotmottakere under den siste direktesendingen i Hva skal vinneren hete.Foto: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:27. mai 2020Endret:2. januar 2023

Det var Tina som ble trukket ut som hovednavn før den siste sendingen i Hva skal vinneren hete. En av de påmeldte med dette navnet var Tina Wurlitzer (50) fra Drammen - og hun endte altså opp øverst på Tina-lista.

Rørt hovedvinner

Hun nølte ikke da Telefonen fra Hamar ringte like etter klokken 19 onsdag kveld, og vant dermed 50 000 kroner til seg selv og 50 000 kroner til sin grasrotmottaker, Medvandrerne.

 - Wow, nå ble jeg helt rørt, utbrøt hun til programlederne Ane-Marthe Pedersen og Ingrid Roterud Mathisen. 

- Jeg er så glad. Det kom nesten en tåre i øyekroken her, la hun til. 

LES OGSÅ:• Slik reagerte mandagens vinnere • Slik reagerte fredagens vinnere

Hun takket gode kolleger som hadde tipset henne om konkurransen, og så for seg å bruke litt av pengene på kos.

- Det blir i hvert fall en kjempemiddag med familien min, med mye god mat.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- FORTJENT: Hovedvinner Tina Wurlitzer har Medvandrerne som sin grasrotmottaker, og var glad for at også de vant 50 000 kroner. Daglig leder i organisasjonen, Are Lerstein, kunne dermed også juble onsdag kveld. (Foto: Privat)

Fikk bakoversveis

Gleden ble ikke mindre da hun snakket om grasrotmottakeren sin, Medvandrerne. Den frivillige organisasjonen jobber for å bidra til å gi rusavhengige og personer med psykiske problemer styrke til å mestre livet. Bruk av sosiale aktiviteter i naturen er en viktig del av opplegget. 

- Jeg har fulgt med på dem et par år, og mektig imponert over det de gjør. Det er en organisasjon som virkelig fortjener pengene, og det betyr mye for meg å kunne bidra, sa Tina.

Etter direktesendingen ringte vi daglig leder Are Lerstein i Medvandrerne. Den tidligere rusmisbrukeren startet prosjektet i 2017, for å støtte andre i samme situasjon. Han hadde fått med seg det glade budskapet da vi tok kontakt. 

- Jeg fikk helt bakoversveis! Dette kommer så godt med. Vi prøver å få til flest mulig turer, men må snu på hver eneste krone, sa en svært glad Lerstein til Norsk Tipping. 

I dag finnes Medvandrerne i Bergen, Oslo, Stavanger, Hallingdal og Raufoss. Målet er å gi lokale muligheter over hele landet.

- Dette var en veldig hyggelig nyhet. En stor prikk over i’en. Det gjør at vi kan løfte blikket og se frem mot noen fantastiske turer rett over sommeren, la han til.

Har du ikke valgt din grasrotmottaker ennå? Gjør det her!

- Håper mormor blir glad

To ekstrapremier ble også trukket ut på direktesendingen - og også her var gleden stor.

  • Tom Stian Fosberg (37) fra Løvenstad vant 10 000 kroner til seg selv og 10 000 kroner til grasrotmottakeren sin, Mental helse, Lørenskog.
    - I all verden... Dette er jo helt rått. Jeg har nettopp kjøpt ny leilighet, så dette passet fint. Jeg er fra Lørenskog, så jeg tenkte at Mental Helse, Lørenskog, var en fin grasrotmottaker, sa en glad Fosberg.

  • William Thorseth (22) fra Hareid vant også 10 000 kroner til seg selv og 10 000 kroner til sin grasrotmottaker Hareid sanitetslag.
    - Mormor er med i sanitetslaget, så derfor valgte jeg dem som grasrotmottaker. Jeg håper hun blir glad nå. Pengene jeg vant selv, settes nok inn på sparekonto - det er mest fornuftig, sa Thorseth. 

Gjør som nesten 1,3 mill. nordmenn 

Hele overskuddet til Norsk Tipping, som i 2019 var på over 5,6 milliarder kroner, går til gode formål. I tillegg har vi Grasrotandelen - ordningen som gjør det mulig for Norsk Tippings spillere å gi inntil sju prosent av det de spiller for til et lag eller en forening (som er registrert grasrotmottaker) de ønsker å støtte. Hvis du for eksempel spiller Lotto for 100 kroner, går sju kroner til grasrotmottakeren du har valgt å støtte. Det koster altså ikke noe ekstra å være grasrotgiver. 

Det finnes over 30 000 grasrotmottakere i Norge, og for mange er ordningen et svært kjærkomment tilskudd. I mai ble det utbetalt over 225 millioner kroner til disse via Grasrotandelen. Nesten 1,3 millioner av Norsk Tippings kunder har valgt å bli grasrotgiver, men det er plass til mange flere.

PRESISERING: I konkurransen Hva skal vinneren hete er det ikke krav om at deltakerne må ha levert spill, og det er i denne sammenhengen ikke slik at deltakelse her medfører en viss prosentandel til spillernes grasrotmottakere. Premiene som gis til grasrotmottakere i denne konkurransen er en ekstra påskjønnelse, og har ingen sammenheng med hvordan grasrotmidlene ellers fordeles. Mer info om Grasrotandelen finner du her.  

(Vinnersannsynligheten i "Hva skal vinneren hete" er todelt:

1: antall deltakende navn,1:antall deltakere med vinnernavnet).

Relaterte artikler