eurojackpotfremside

Hvordan ville du ha reagert dersom du vant ca. 311 mill. i kveld?

Førstepremiepotten har vokst til ca. 311 millioner kroner før fredagens Eurojackpot-trekning. Vi lader opp med et tilbakeblikk på tidligere millionærers første vinnerreaksjoner.

MILLION-SJOKK: Hadde du trodd oss dersom vi ringte fredag kveld?Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:12. april 2023Endret:14. april 2023

Etter en tsjekkisk spiller klarte å gjette seg til alle 5+2 rette fredag 31. mars har førstepremiepotten i Eurojackpot fått stå i fred. Dermed er den på ca. 311 millioner kroner før fredagens trekning.

At det skal ganske mye til for å sitte igjen med ca. 311 millioner kroner fredag kveld, er en underdrivelse – men det har skjedd. Ser vi ett år tilbake i tid vant en norsk kvinne hele 436 millioner kroner etter at hun delte førstepremiepotten med en finsk spiller.

Det er helt surrealistisk. Jeg vet ikke om jeg kan beskrive at jeg er glad. Jeg er vel mer «starstruck» over å ha blitt oppringt av dere med en slik beskjed, svarte den overrumplede vinneren den gangen.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

«Ut-av-meg-sjøl-opplevelse»

Det er kanskje enkelt å tenke seg til hva man ville sagt eller gjort dersom man fikk vinnertelefonen fra Hamar. Om man skulle være så usedvanlig heldig, er det likevel ikke sikkert det blir helt slik man først hadde sett for seg.

Vi har spurt tidligere millionvinnere om deres umiddelbare reaksjon da de fikk den berømte Telefonen fra Hamar. Her er et lite utvalg av svarene:

 • Det var bare: "Fy f...., er det sant?!" Etterfulgt av vill glede og tanken på at jeg nå endelig kunne kjøpe egen bolig.

 • HVA STÅR DET DER?! Kastet telefonen til samboer.

 • Meget spesiell følelse. Kan så absolutt ikke beskrives - bare oppleves. Skal jeg prøve å beskrive min følelse var det som å rødme og bli varm i hele kroppen. Man vet man har vunnet, men det går ikke helt opp for en.

 • Hadde ikke noe forhold til tallet summen representerte så jeg tok det rolig og var ikke så veldig emosjonelt berørt. Jeg måtte bryte det ned til antall 100 000 for å se hvor mye det egentlig var. Da begynte jeg å ane omfanget av summen. Min kone var helt i koma i resten av natten.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

 • Ut-av-meg-sjøl-opplevelse.

 • Tomt. Ikke en eneste tanke eller ide.

 • Trodde ikke det var sant. Ble litt tanker rundt hvordan man skulle bruke pengene og at det var litt spesielt siden det var på julaften.

 • Smilte fra øre til øre ... Etter et par telefoner gikk jeg en god kveldstur med bikkja for å rense hodet.

 • Først var det bare sjokk frem til etter jeg hadde lagt på telefonen. Og da ble jeg latterlig lykkelig og ekstremt gira.

Snakkes vi på fredag?

Dersom du har levert en Eurojackpot-kupong innen fredag kl. 19, er det en ørliten sjanse for at du får en Telefon fra Hamar samme kveld. La oss understreke «liten» – det skal nemlig ekstremt mye til for å klare alle 5+2 rette i Eurojackpot.

Førstepremiepotten er som nevnt på ca. 311 millioner kroner, mens andrepremiepotten er på ca. 20 millioner kroner.

Hver tirsdag og fredag drar vi også i gang en nasjonal tilleggstrekning hvor det trekkes én tilfeldig vinner blant alle som har spilt Eurojackpot her til lands. Du trenger med andre ord ikke ha noen av tallene rett og likevel vinne 1 million kroner.

Hvem vet, kanskje snakkes vi på fredag?

Lykke til!

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

 • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

 • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler