lottovinnerhistoriefremside

Ingen med sju rette: Klart for Gulltrekning med dobbel førstepremiepott

Ingen spillere prikket inn sju rette i lørdagens Lotto-trekning. Førstepremiepotten overføres dermed til neste uke, hvor det er klart for årets første Gulltrekning med dobbel førstepremiepott.

GULLTALL: Dette er tallene som ble trukket ut i lørdagens Lotto-trekning og som resulterte i Gulltrekning neste uke.Foto: Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:18. mars 2023Endret:20. mars 2023

I snitt vinner rundt tre Lotto-millionærer hver lørdag. Noen ganger blir det flere, noen ganger blir det færre - her er det tallene som bestemmer. Lørdagens trekning ble derfor noe utenom det vanlige: ingen av kveldens innleverte Lotto-rekker hadde sju rette.

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Ingen førstepremievinnere i lørdagens Lotto-trekning betyr at førstepremiepotten sendes videre til neste Lotto-trekning 25. mars. Dobbel førstepremiepott betyr at det da vil bli mulig å vinne ca. 30 millioner kroner.

Hva betyr egentlig Gulltrekning?

Dersom ingen klarer å gjette seg frem til alle de sju riktige tallene under en ordinær Lotto-trekning og førstepremiepotten blir stående urørt, overføres førstepremiepotten til neste Lotto-trekning. Dermed får vi en dobbel førstepremiepott, og vi kaller det for Gulltrekning.

I snitt inntreffer Gulltrekning tre ganger i året. De siste årene har det riktignok variert noe, og det er viktig å påpeke at dette er helt tilfeldig - akkurat som hvilke tall som blir trukket ut i Lotto.

  • I 2018 traff det på snittet med tre Gulltrekninger.

  • 2019 doblet det seg med seks Gulltrekninger.

  • 2020 ble det igjen på gjennomsnittet med tre.

  • 2021 havnet det på fire.

  • I 2022 ble det i alt fem Gulltrekninger…

  • …og neste lørdag, 25. mars, er det klart for årets første Gulltrekning.

Forrige gang det skjedde var lørdag 1. oktober i 2022. Heller ikke da var det noen som sikret seg førstepremiepotten i Lotto og det ble derfor Gulltrekning. Uken etter, altså under den resulterende Gulltrekningen, kunne fire heldige nordmenn fra Oslo, Bjørnafjorden og Lørenskog juble etter at de vant nøyaktig 7 690 420 kroner hver.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

21 spillere vant over 96 000 kroner

Selv om ingen spillere vant hele eller deler av førstepremien denne lørdagen, var det likevel flere som kunne glede seg over en premie. Over 200 000 Lotto-spillere vant stort og smått. Blant disse var det 21 personer som hadde 6+1 rette og sikret seg hver sin andrepremie på 96 860 kroner.

Lotto
18. mars 2023
Vinnertallene ikke ferdig ennå

Klart for årets første Gulltrekning om en uke

Lørdag 25. mars er det igjen klart for Lotto, men denne gangen blir det altså Gulltrekning og dobbel førstepremiepott. Ca. 30 millioner kroner skal deles ut til den eller de heldige som da klarer det gjeveste man kan i Lotto: å få alle sju rette på én og samme rekke.

Lykke til!

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler