vikinglotto

Jubilanten Vikinglotto byr på ny og solid førstepremiepott

Onsdag er det klart for den første Vikinglotto-trekningen etter spillets 30-årsdag – med ny trekningsmaskin og ca. 74 millioner kroner i førstepremiepotten.

VERDIFULLE KULER: De til sammen 48 Vikinglotto-kulene og fem Vikingtall-kulene har gjennom 30 år gjort over 1050 nordmenn til millionærer.Foto: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:21. mars 2023

Etter at en kvinne fra Våler i Viken vant hele førstepremiepotten på 32 899 500 kroner i Vikinglotto for en drøy måned siden, er det ingen i verken inn- eller utlandet som har gjettet 6+1 rette. Dermed har førstepremiepotten fått stå i fred den siste måneden og er nå på ca. 74 millioner kroner før Vikinglotto-trekning 22. mars. 

Andrepremiepotten har blitt vunnet de to siste trekningene, og er derfor på ca. 1,3 millioner kroner til onsdagens trekning.

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill

Først i verden

Onsdag 17. mars 1993 markerer starten for Vikinglotto, og Norge har vært med helt siden starten. Vikinglotto var verdens første flernasjonale spill med ukentlige trekninger, og i tillegg til Norge var Sverige, Finland, Island og Danmark med på å starte opp spillet i 93.

I dag teller det som heter Vikinglotto-alliansen ti land: Norge, Sverige, Finland, Island, Danmark, Estland, Latvia, Litauen, Slovenia og Belgia.

Premieutbetalinger på nesten 10 milliarder kroner

Hvis en legger sammen alle millionpremiene som har blitt utbetalt i de 30 årene, er summen nesten 10 milliarder kroner. Helt eksakt: 9 791 197 870 kroner.

Den aller største utbetalingen i Vikinglottos historie kom 15. november 2017, da en Oslo-kvinne var den eneste som prikket inn 6+1 rette. Rekorden lød på 341 millioner kroner. Vinneren så fram til å dra på spa for å få ned høye skuldre etter telefonsamtalene med Norsk Tipping.

Fjorårets største norske Vikinglotto-vinner

2022 største Vikinglotto-vinner her til lands kom i juli, da et ektepar fra Drammen i Viken tok hele Vikinglotto-potten på 124,8 millioner kroner. 

– Vi må i alle fall si det til barna, og kanskje noen til. Nei, dette er helt utrolig. Det blir nok flere tårer utover kvelden, vil jeg tro, og jeg vet da neimen om jeg får sove, stråler kvinnen da Norsk Tipping ringte med beskjeden om at hun og ektemannen nettopp hadde blitt mangemillionærer.

– Dette er den hyggeligste telefonen jeg har fått!

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Sju norske Vikinglotto-millionærer i 2023

Gjennom 30 år har Vikinglotto resultert i 1057 norske millionvinnere. Sju av Vikinglotto-millionærene har vunnet i 2023.

Årets første norske

I januar var det en kvinne fra Innlandet som kunne smykke seg med tittelen Vikinglotto-millionær. Onsdag 18. januar fikk hun 6 rette og vant dermed 2,8 millioner kroner. Da Norsk Tipping ringte innlendingen etter trekningen, var det en fornøyd millionær som kunne fortelle at hun akkurat hadde kontrollert kupongen.

Største norske storvinner i år

I februar sikret tre norske spillere seg store premiesummer. 15. februar vant en nordlending hele førstepremiepotten på 59 millioner kroner. Han ble og er fortsatt den største norske Vikinglotto-millionæren hittil i 2023.

Årets andre storvinner

Bare en uke senere, onsdag 22. februar, var det to nordmenn som ble millionærer. En kvinne hadde 6+1 rette og sikret seg hele førstepremiepotten på 32 millioner kroner. En mann fikk 6 rette og vant dermed andrepremiepotten på 6,7 millioner kroner. Nyheten om at 32 millioner kroner var på vei, ble delt med kvinnen selv om mannen over høytaler. Mannens reaksjon var at de bare hatt en champagneflaske å feire med.

To Oslo-millionærer på kvinnedagen

På selveste kvinnedagen sikret to norske spillere hver sin bit av andrepremiepotten. Den ene, en kvinne i 40-årene fra Oslo, så frem til å bruke litt mindre tankekraft på regninger fremover. Den andre, en mann i 30-årene fra Oslo, fortalte at han hadde sett trekningen på telefonen flere ganger.

Forrige ukes Vikinglotto-millionær

Så forrige uke, kunne en heldig mann i 40-årene fra Ålesund juble etter å ha vunnet 1,3 millioner kroner i andrepremie. Ålesunderen fortalte at han skulle betale ned på huslånet, samt legge litt ekstra i feriebudsjettet.

Onsdagens Vikinglotto-potter

Onsdag 22. mars er det klart for ny Vikinglotto-trekning. Da vil førstepremiepotten som nevnt være på ca. 74 millioner kroner. Andrepremiepotten vil å være på ca. 1,3 millioner kroner.

Lykke til!

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler