lottovinnerhistorie

Lene (56) hadde tre rette – vant 1 mill. i Supertrekning

Lene Tvenge (56) hadde kun tre rette på den ordinære Lotto-kupongen, men Telefonen fra Hamar kom likevel: Hun var nemlig også med i Supertrekning, og her var det én kvinne fra Viken som hadde vunnet 1 million kroner …

GOD STEMNING: Slik var stemningen i sofaen hos Lene Tvenge, samboeren og sønnen rett etter at millionbudskapet var levert.Foto: Privat
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:17. september 2022Endret:3. januar 2023

Lene Tvenge (56) fra Askim i Viken hadde allerede luktet lunta da telefonen begynte å ringe på lørdagskvelden 17. september. Med sønn og samboer rett i nærheten lyttet hun spent mens Telefonen fra Hamar presenterte seg selv. På den ordinære Lotto-kupongen hadde hun kun fått tre rette.

Men denne kvelden var det også Supertrekning, og det hadde hun fått med seg.

Lurer du på hvorfor vi ringer?

– Jeg har en mistanke, sier hun, og drister seg frempå: – Er jeg eneste kvinnen i Viken?

Du har vunnet 1 million kroner i Supertrekning!

, kvekker hun.

– Det føles deilig. Endelig er vi Lotto-millionærer, ler hun fortørnet.

Spøkte med at det var hun som vant – fikk rett

Premieplanene er mange for den glade vinneren fra Askim, som ikke kunne dy seg da familien snakket om Supertrekning-resultatene.

– Da de her hjemme sa at det var én kvinne fra Viken som hadde vunnet, spøkte jeg at det var meg, forteller Tvenge.

– Jeg har så mange planer! Jeg har lyst på mye, jeg. Jeg har lyst på ny bil, men førsteprioriteten er å ordne på hytta. Den trenger vann og bad. Akkurat nå må vannet pumpes, så det kommer godt med, smiler hun.

– Og så trenger jeg litt nye klær, legger Tvenge til, og forklarer at hun har gått ned femti kilo.

– Nå ringer det her, sier hun mens samboeren jabber opprømt i bakgrunnen. Sønnen min har sendt rundt en snap til hele «fæmmen» om at jeg har vunnet så det blir nok litt trykk nå, humrer hun og hever glasset.

– Jeg koker bort her nå!

Vinnerkupongen ble kjøpt på mobil.

Vi gratulerer!

Høstens Supertrekning

Lørdag 17. september endte Suptrekning-potten på 35 millioner kroner. Det ga 35 ekstra utbetalinger av 1 million kroner – i tillegg til den ordinære Lotto-trekningen

Gevinstene fordelte seg på 34 millionvinnere og én andelsbank. I hver andelsbank er det 10 spillere - som hver seg vinner 10 prosent av gevinsten. De 10 andelsbankvinnerne vant dermed 100 000 kroner hver. Du kan lese flere vinnerreaksjoner fra kvelden her.

Norsk Tippings vinnernummer er 625 60 000, og det er dette nummeret som lyser opp i telefondisplayet til de heldige. Spiller du ordinær Lotto før neste Supertrekning, er du automatisk med.

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler