lotto

Dobbel førstepremiepott på 29 millioner i Lotto!

Ekstra mange millioner venter i førstepremiepotten på lørdag. Da er det nemlig Gulltrekning i Lotto!

TELEFONEN FRA HAMAR: Lagre vinnernummeret vårt 625 60 000. Kanskje vi ringer nettopp deg på lørdag?Foto: Daniel Solbakken
Forfatterbilde Norsk TippingPernilleStorholm SkaretPublisert:28. februar 2019Endret:2. januar 2023

Det er ikke bare i VM i Seefeld det skal deles ut gull i helga. Lørdag 2. mars er det nemlig Gulltrekning i Lotto. Det betyr at førstepremiepotten er dobbelt så stor som vanlig! Rundt 29 millioner kroner skal deles på de heldige som får sju rette.

Bli med i trekningen - spill Lotto her!

Derfor er det Gulltrekning i Lotto

I snitt er det tre spillere som får sju rette i Lotto hver lørdag, men forrige lørdag var det vanskelig å gjette seg fram til de sju tallene. Ingen stakk av med førstepremiepotten! Det betyr at millionene overføres til neste trekning.

Statistisk sett er det ikke mange ganger i løpet av et år dette skjer. I 2018 var det Gulltrekning i Lotto tre ganger:

Til gjengjeld har vi fått to tette Gulltrekninger til nå i år. Sist gang var lørdag 16. februar. Da ble hele 12 Lotto-spillere millionærer. To av dem var ordinære Lotto-spillere som vant over 10 millioner kroner hver, mens de ti andre vinnerne var del av en andelsbank og vant rundt 1 million kroner hver.

Spilte med kollegaen - vant over 10 millioner 

Én av de to heldige som vant over 10 millioner kroner, var en mann fra Larvik. - Vi er to kolleger som er er veldig fornøyde akkurat nå. Kameraten min fra jobben og jeg har en avtale. Vi har spilt fire kuponger hver lørdag i to år, men denne uka kjøpte vi to ekstra Lotto-kuponger og vant på den ene, så nå har vi fem millioner hver, sa Larvik-mannen da telefonen ringte fra Hamar.  

Blir du en av de heldige som vinner i Gulltrekningen i Lotto lørdag 2. mars?

Spill Lotto her!

PS: Gi 7 prosent av din spillerinnsats til din grasrotmottaker, uten at det går utover innsats, premie eller vinnersjanser. Bli grasrotgiver!

(Vinnersjansen for førstepremien i Lotto er ca. 1:5,4 mill. per rekke.)

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler