lottovinnerhistorie

14,5 millioner til alenevinner i Lotto

November går i utgangspunktet for å være en mørk måned. Men for én spiller ble den av det mer lysere slaget, da han tok hele Lottopotten på ca. 14,5 millioner kroner.

VINNERREKKA: Kun én spiller klarte å gjette seg til alle de riktig sju tallene under Lotto-trekningen 6. november.
Forfatterbilde Norsk TippingKjerstiHaakensveenForfatterbilde Norsk TippingSteinarBjørnssonPublisert:6. november 2021Endret:3. januar 2023

Lørdag 6. november var det atter en gang duket for Lotto-trekning. Mens det er i gjennomsnittet er tre heldige som deler førstepremien fikk vi i kveld en alenevinner. En mannlig spiller fra Oslo klarte å prikke inn alle de sju rette tallene, og dermed tok han hele potten som denne lørdagen var på 14 660 580 kroner. 

Vinnerkupongen, en 10-ukers, ble levert via internett.

Telefonen var på lydløs

Norsk Tipping lyktes ikke i å nå mannen på telefon lørdag kveld, men søndag var det en glad stemme som svarte Telefonen fra Hamar. 

- Vi så på trekningen i går kveld, men tenkte ikke så mye over det. Jeg hadde mobilen på lydløs og så ikke de tapte anropene før senere på kvelden. Da gikk jeg inn og sjekket kontoen hos Norsk Tipping og fikk nesten sjokk, sier mannen om lørdagskvelden. 

Mannen forteller videre at han har levert Lottokuponger i mange år.

- Jeg har flere kuponger inne, så jeg var litt usikker på hvilken av de det kunne være. Jeg har levert en familie-kupong i lang tid, hvor jeg har sagt at hvis jeg vinner på denne så skal jeg dele premien med familien, og det var den første rekka på kupongen som gikk inn, forteller den heldige vinneren.

- Dette er jo sånt som mange drømmer om, men som man aldri tror skal skje. Nå skjedde det plutselig for oss, og det er fantastisk, sier oslomannen. 

Nå blir det bryllup

Mannen som er i 70-årene avslører at han har hatt noen planer på vent, som nå kan bli realisert. 

Jeg og kjæresten har tenkt på å gifte oss en stund, men så kom koronaen og satte en stopper for det. Nå kan vi endelig få til et skikkelig bryllup. Det gleder vi oss til, sier den lykkelige Lotto-millionæren.

Vi gratulerer!

Vinnerrekka

Dette er tallene som sørget for at Oslomannen nå kan kalle seg nybakt Lotto-millionær:

2 - 8 - 11 - 16 - 18 - 22 - 23

Tilleggstall:

32 Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Ny trekning neste lørdag

Lørdag 13. november er det atter igjen klart for ny trekning i Lotto. Ca. 14 millioner kroner vil da ligge klar i 1. premiepotten, og vil fordele seg på den eller de som får sju rette tall. 

Lykke til!

            

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker. Les mer om vinnersjanse for Lotto her.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2020: 11 700 616

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2020: 174

  • Antall millionpremier i 2020: 174 (inkludert 40 andelsbankvinnere)

  • Høyeste premieutbetaling i 2020: 16 282 965 kr

 

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler