20 Lotto-millionærer hittil i år

20 Lotto-millionærer hittil i år

LØRDAG: Med sju rette kan man slippe jubelen løs.

Illustrasjonsfoto: Adobe Stock

20 Lotto-millionærer hittil i år

Det nye året er fortsatt nokså ferskt, men i løpet av de første fem ukene har hele 20 Lotto-spillere blitt Lotto-millionærer. 

2021 har hittil vært et Lotto-år litt utenom det vanlige. Årets første Lotto-trekning var en Gulltrekning, og flere skulle det bli.

En måned utenom det vanlige

Allerede lørdag 30. januar var det klart for årets andre Gulltrekning i Lotto, hvor tilsammen seks vinnere endte med å dele premiepotten på over 31 millioner kroner. Les mer om årets andre Gulltrekning

Det litt utenom det vanlige er at bare en måned i forveien, lørdag 2. januar, gikk årets første Gulltrekning av stabelen. Da endte kvelden med to heldige Lotto-vinnere som vant over 16,4 millioner kroner hver. Les mer om årets første Gulltrekning

En Gulltrekning er det som ofte kalles jackpot. Dersom ingen har sju rette, overføres førstepremiepotten til neste ukes trekning som da ender opp som Gulltrekning  - med dobbel førstepremiepott.

Her er årets Lotto-millionærer

I år har frem til nå 20 Lotto-spillere kunnet juble over milliongevinster. Her er en oversikt over hvor de befinner seg:

Viken8 millionærer
Agder3 millionærer
Trøndelag3 millionærer
Rogaland2 millionærer
Vestfold og Telemark  1 millionær
Vestland1 millionær
Oslo1 millionær
Troms og Finnmark1 millionær

Vant 15,2 mill. 

Sist uke ble en mann fra Jevnaker i Viken fylke over 15,2 millioner kroner rikere, da han som alenevinner stakk av med hele Lotto-potten.

- Du tuller? Det er bare helt usannsynlig, svarte mannen da Norsk Tipping tok kontakt etter trekning.

- Det blir nok lite søvn i natt, jeg er helt skjelven. Nå går jeg bare rundt meg selv her, og lurer på hva som egentlig har skjedd, sa den heldige Lotto-vinneren som var på jobb da han mottok millionbudskapet. Les mer om forrige ukes alenevinner i Lotto her

Lørdag 13. februar er det ny Lotto-trekning. Blir det en alenevinner denne gangen også, vil vedkommende stikke av med ca. 14 millioner kroner og med rette kunne kalle seg årets Lotto-millionær nummer 21.

            

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker. Les mer om vinnersjanse for Lotto her.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2020: 11 700 616
  • Antall førstepremieutbetalinger i 2020: 174
  • Antall millionpremier i 2020: 174 (inkludert 40 andelsbankvinnere)
  • Høyeste premieutbetaling i 2020: 16 282 965 kr