lotto

19 Lotto-millionærer hittil i 2022

I løpet av bare fem lørdager har hele 19 spillere blitt Lotto-millionærer. Dette vet vi om årets heldigste Lotto-spillere med sju rette.

OVERRASKENDE TELEFON: Noen reagerer med full jubel, andre med vantro, når de får selveste Telefonen fra Hamar.Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:19. januar 2022Endret:3. januar 2023

Tenk å starte året som nybakt Lotto-millionær! For 19 heldige spillere ble dette virkelighet etter at de gjettet seg til alle sju rette i løpet av årets fem første helger – og det er ingen grunn til å tro at februar måned blir noe dårligere: Gjennomsnittlig deler over tre spillere 1. premiepotten i Lotto hver lørdag.

Vi lader opp til månedens første Lotto-trekning lørdag 5. februar med et lite tilbakeblikk på de foregående trekningene.

– En telefon jeg aldri trodde jeg skulle oppleve å få

Lotto-året ble sparket i gang med to rykende ferske Lotto-millionærer lørdag 1. januar: En kvinne fra Tolvsrød i Tønsberg i Vestfold og Telemark og en mann fra Skjeberg i Sarpsborg i Viken, som vant over 7,7 millioner kroner hver.

Vinneren fra Tønsberg hadde fulgt med på TV-trekningen og var fortsatt lettere sjokkert da Norsk Tipping ringte for å gratulere.

– Dette er en telefon jeg aldri trodde jeg skulle oppleve å få. Akkurat nå går det litt rundt her, så jeg aner ikke hva denne premien skal gå til. Det må nok synke inn litt først, men de skal uansett brukes fornuftig, svarte hun.

Skjeberg-mannen hadde også fått med seg TV-trekningen. Han hadde i tillegg lagret Norsk Tippings vinnernummer, og var i fyr og flamme da han fikk drømmetelefonen fra Hamar.

– Jeg er helt målløs. Vi er på husjakt, så denne premien kommer veldig godt med nå, sa den glade vinneren som også kunne glede seg på vegne av en annen – skjebringen hadde nemlig levert vinnerkupongen sammen med en kamerat.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.  Vant på gammel fast rekke

Årets andre Lotto-trekning 8. januar, må vel sies å være godt innenfor normalen, da tre nye Lotto-millionærer så dagens lys. Hver av dem fikk dermed over fem millioner kroner hver.

En mann fra Sarpsborg hadde to faste rekker som han har levert i lang tid, og endelig ble det uttelling på den ene.

- Nå blir jeg helt varm, og kona er veldig fornøyd bak her. Dette var virkelig et gledelig sjokk, sa han.

Premien skulle han bruke til å betale vekk huslånet. I tillegg skulle familien få nyte godt av den.

Den andre vinneren varen mann fra Bjørnafjorden i Vestland.

- Jeg er helt skjelven. Nå gleder jeg meg utrolig mye til å ringe kona. Det er ikke så lenge siden vi snakket om at dersom vi vant i Lotto skulle vi kjøpe en ny bil. Ellers så kommer det nok til å dryppe en del på resten av familien også, sa den glade vinneren, som hadde levert en femukers-kupong uten faste rekker.

– Jeg hadde en fast rekke tidligere, men ikke nå lenger. Det er jeg glad for nå.

En mann fra Kongsberg i Viken ble også Lotto-millionær denne lørdagen, men hadde hatt mobiltelefonen på lydløs store deler av kvelden og derfor ikke fått med seg Norsk Tippings tapte anrop før sent samme kveld.

– Jeg dro kjensel på nummeret da jeg så noen hadde ringt i går, så jeg sjekket resultatet på nettet. Det var helt sprøtt, jeg vet nesten ikke hva jeg skal si akkurat nå, sa Kongsberg-vinneren, da Norsk Tipping snakket med ham dagen derpå.

Lotto-gevinsten skulle i første omgang gå til nedbetaling av lån.

Gjorde som kamerat – ble Lotto-millionær

Lørdag 15. januar kunne fem spillere smykke seg med tittelen Lotto-millionær. Etter å ha delt 1. premiepotten satt de igjen med ca. 3 millioner kroner hver. Slik reagerte de heldige vinnerne:

Mann fra Trondheim i Trøndelag: – Jeg kjenner igjen nummeret, og jeg har dessuten sett TV-sendinga.

Trønderen hadde dratt kjensel på de første tallene i rekka si, men var usikker på det siste, som heldigvis viste seg å være rett.

– Det ble full jubel da vi innså det. Vi er veldig glade, sa mannen, som ønsket å dele premien med familien.

Kvinne fra Sunnfjord i Vestland: – Dette hadde jeg aldri trodd. Pulsen har ikke gått ned enda og hjertet dunker. Det var nesten så jeg letta fra stolen. Nå begynner vi å lukte på leilighet, så dette var veldig kjekt, jublet den glade vestlendingen som også hadde fulgt trekningen på TV.

Mann fra Stavanger i Rogaland: – Det føles helt herlig, svarte rogalendingen. 

Han hadde sett trekning sammen med kona, som med en gang hadde kjent igjen tallene fra kupongen som de leverer fast via mobil. Planen var nå å pusse opp huset.

Mann fra Hemnes i Viken: – Nå tuller du! Er det sant? utbrøt den overraskede millionæren, som mente han hadde kompisen å takke for Lotto-gevinsten:

– Jeg var på fest forrige lørdag, og da erklærte han at «nå slenger jeg inn en Lotto-kupong». Jeg tenkte at da gjør jeg det samme, og her sitter vi altså, humret mannen.

Mann fra Sør-Odal i Innlandet: – Nå ble jeg litt varm i toppen her, svarte sør-odølingen da han etter litt småprat med Norsk Tipping endelig fikk vite årsaken til telefonsamtalen. 

Lo seg gjennom hele vinnerintervjuet

Årets fjerde Lotto-trekning ble ikke noe dårligere, snarere tvert i mot: Kvelden endte med hele seks ferske Lotto-millionærer. 

Mann (31) fra Kristiansand i Agder: 31-åringen var i ferd med å legge ungene da Norsk Tipping ringte med den gode nyheten, og underveis i samtalen ble det god stemning da mannen selv gikk inn og sjekket Lotto-resultatet i mobilappen.

– Høy premie står det her, og nå kom plutselig hele familien også, humret han og siktet til barna og forloveden som stod og lo i bakgrunnen.

Mann (70) fra Tysnes i Vestland: Norsk Tipping fikk ikke snakket med vinneren fra Tysnes før mandagen etter trekning. Han var nemlig helt sikker på at hamarnummeret som ved flere anledninger hadde ringt i løpet av helga, måtte være noe lureri. Vestlendingen ønsket å være anonym, men la til:

– Du kan si det er han mannen på Tysnes som går rundt og flirer.

Mann (55) fra Gjerdrum i Viken: Lottovinneren fra Gjerdrum befant seg på hyttetur med kona og et vennepar da Telefonen fra Hamar ringte. De var godt i gang med å kose seg med både god mat og drikke, og stemningen ble nok ikke noe dårligere etter denne telefonsamtalen. 

Lotto-gevinsten hadde 55-åringen allerede gode planer for – Blant annet skulle noe gå til barna:

– De skal snart på boligmarkedet. Ellers blir det reising når det er mulighet for det. Vi er glade i Italia og Frankrike.

Kvinne (69) fra Trondheim i Trøndelag: Det ble god stemning da Norsk Tipping slo på tråden til Trondheim:

– To og en halv million sier du? Nå får jeg ikke sove i natt. Jeg trodde det var en spørreundersøkelse da dere ringte, men tok sjansen på å svare da jeg så det var et nummer på Hamar.

Pengene skulle hun bruke på å nedbetale huslån samt å gi litt til sønnen. 

Kvinne i 50-årene fra Nord-Fron i Innlandet: Vinneren fra Nord-Fron var svært skeptisk til vinnerbudskapet fra Norsk Tipping, og lurte på om dette virkelig kunne være sant.

– Ja, det var jo flott … men jeg vet ikke helt om jeg tror på deg, svarte hun.

Forhåpentligvis ble ikke sjokket altfor stort når pengene etter hvert kom inn på konto - det pleier å ta inntil tre bankvirkedager.

Mann i 70-årene fra Kristiansand i Agder: Den andre vinneren fra Kristiansand lo seg gjennom hele vinnerintervjuet med Telefonen fra Hamar:

– Jeg sa til kona mi at det var greit å ikke vinne i dag siden det ble så mange om potten, men nå kjenner jeg at 2,5 millioner kroner ikke var så lei en sum likevel.

Premien skulle brukes til oppussing av hus.

Så tall på tall gå inn

Etter hele seks Lotto-vinnere helgen før, roet vi ned med to heldige millionærer lørdag 29. januar. Dermed ble det også mer penger i pungen på hver – nærmere bestemt 7 358 330 kroner.

En kvinne i 50-årene fra Trondheim i Trøndelag satt hjemme i koronaisolasjon da hun fikk Telefonen fra Hamar. Stemningen steg derfor betraktelig med den gode nyheten.

– Hæ? Tuller du med meg nå? Det er jo helt sjukt, jublet hun.

– Nå blir det hytte. Også kan jeg skrote den gamle Golfen.

Lottovinner nummer to, en mann i 40 årene fra Troms og Finnmark, var i selskap med venner da Norsk Tipping først forsøkte å få tak i ham. Etter en liten stund oppdaget han det ubesvarte anropet fra Hamar:

– Jeg lurte jo fælt på hva det var, men måtte sjekke nummeret. Etterpå sjekket jeg kupongen på appen og så tall på tall som gikk inn. Det var helt surrealistisk, fortalte den glade millionæren.

Premien skulle han bruke på å betale ned lån samt å bygge ny garasje.

Norsk Tipping gratulerer alle de heldige ny-millionærene!

Hvem blir de neste?

Lørdag 5. februar er det klart for årets sjette Lotto-trekning. Som vanlig er 1. premiepotten fylt med ca. 14 millioner kroner, som kan vinnes dersom man klarer alle sju rette. Så gjenstår det å se hvor mange ferske Lotto-millionærer som vil få en telefon fra Hamar i løpet av kvelden.

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler