lottovinnerhistorie

Lotto: To nye millionærer fikk 7,7 mill. hver i nyttårsgave

På årets første dag var det to spillere som tippet seg frem til sju rette tall i Lotto. De to heldige kan dermed fortsette nyttårsfeiringen som nybakte Lotto-millionærer.

ÅRETS FØRSTE VINNERREKKE: To Lottospillere klarte å gjette seg frem til denne tallrekka 1. januar.
Forfatterbilde Norsk TippingKjerstiHaakensveenPublisert:1. januar 2022Endret:3. januar 2023

Lørdag 1. januar ble en flott start på det nye året for to Lottospillende nordmenn. Disse to, ei dame fra Tønsberg og en mann fra Sarpsborg delte 1. premiepotten. De vant dermed en flott sum på 7 779 645 kroner hver.

Dette er den rette Lotto-rekka første lørdagen i 2022:

13 - 17 - 20 - 23 - 29 - 30 - 33

Tilleggstall: 31

Dame fra Tønsberg

Det var ei lettere sjokkert dame fra Tolvsrød i Tønsberg som svarte i andre enden da vi ringte for å gratulere henne som nybakt Lotto-millionær.

- Herlighet! Er det mulig? Jeg er helt i sjokk her, sier vinneren da hun svarer etter at tv-trekningen var over. Hun hadde fulgt med på NRK1, og hun hadde en anelse om hva budskapet var.

- Dette er en telefon jeg aldri trodde jeg skulle få oppleve å få. Akkurat nå går det litt rundt her, så jeg aner ikke hva denne premien skal gå til. Dette må nok synke inn litt først, men de skal uansett brukes fornuftig, forteller den heldige Tønsberg-kvinnen. Hun ønsker for øvrig å holde seg anonym. Vinnerkupongen ble levert via mobil tidlig i desember.

Les også: Å ta pauser kan forhindre spilleproblemerNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.  Mann fra Sarpsborg

- Tuller du? Det er jo helt vilt! 

Vinneren fra Skjeberg i Sarpsborg hadde fulgt med på tv-trekningen og han hadde også lagret vinnernummeret. Så han hadde fått noen minutter til å forberede seg før telefonen fra Hamar kom hans vei. Men overraskelsen var uansett stor da han endelig fikk vinnertelefonen.

- Jeg er helt målløs. Vi er på husjakt, så denne premien kommer veldig godt med nå, sier den lykkelige Skjeberg-mannen.

Deler premien med kompisen

Vinneren kunne fortelle at han hadde levert vinnerkupongen sammen med en kompis. Så den store premien skulle han dele, som rett og rimelig er.

- Ja, nå gleder jeg meg veldig til å ringe ham og fortelle om den gode nyheten, sier vinneren, før han skulle kose seg videre med familien første lørdagskvelden i det nye året.

Som også vinneren fra Tønsberg ønsker mannen å holde seg anonym. Vinnerkupongen ble levert via mobil første juledag.

Vi gratulerer årets første Lotto-millionærer med de flotte premiene!

Nye muligheter neste lørdag

Neste Lotto-trekning er lørdag 8. januar. Da vil det ligge ca. 14 millioner kroner i førstepremiepotten. 

Lykke til!

           

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker. Les mer om vinnersjanse for Lotto her.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2020: 11 700 616

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2020: 174

  • Antall millionpremier i 2020: 174 (inkludert 40 andelsbankvinnere)

  • Høyeste premieutbetaling i 2020: 16 282 965 kr

      

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler