lotto

Lotto-millionærer i 2022: Runder vi 50 på lørdag?

Lotto-året 2022 har så langt kunnet by på 47 nye Lotto-millionærer. Med et gjennomsnitt på over tre ferske millionærer ved hver trekning, kan vi kanskje vente oss nummer 50 på lørdag?

GLAD GJENG: Gjennomsnittlig ender over tre spillere opp som Lotto-millionærer ved hver trekning. Får vi fire vinnere på lørdag, vil vi være oppe i 51 Lotto-millionærer så langt i 2022.Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:29. mars 2022Endret:3. januar 2023

Litt satt på spissen: I Lotto regner vi det nesten som et unntak dersom ingen vinner 1. premiepotten. Det skjer statistisk sett likevel ca. 3-4 ganger hvert år, og ender opp i det vi kaller Gulltrekning lørdagen etter med dobbel 1. premiepott. Lotto-året 2021 ble med brask og bram avrundet med en Gulltrekning lørdag 25. desember. Den gang delte fire spillere 1. premiepotten på over 36 millioner kroner.

Ble millionær midt i tacospisingen

Forrige Lotto-trekning lørdag 26. mars må kunne sies å være helt innenfor normalen. Fire heldige vinnere kunne juble over nøyaktig 3 620 530 kroner hver – en av dem en kvinne i 20-årene fra Skien i Vestfold og Telemark. 

– Tuller du? Å fy til katta, utbrøt hun da Telefonen fra Hamar ringte etter trekning. Lotto-vinneren og familien var godt i gang med tacomiddagen da kjæresten oppdaget at kvinnens mobilskjerm lyste opp med NORSK TIPPING i store bokstaver. 

– Jeg tror det er fjerde gang jeg spiller Lotto ... Dette hadde jeg aldri trodd, påpekte hun.

Om det er noe som i det hele tatt kan kalles nybegynnerflaks bør nok diskuteres, men god stemning ble det i hvert fall i stua i Skien, med både gledestårer og gode klemmer.

VISSTE DU?Påskeaften lørdag 16. april går årets første Supertrekning av stabelen med ca. 50 nye Lotto-millionærer  

Den unge Lotto-millionæren hadde nettopp snakket om at hun ønsket å kjøpe seg en ny bil, men kunne etter lørdagens uventede krumspring oppjustere bilvalget noe fra utgangspunktet. Dersom du skulle lure på hva en helt fersk Lotto-millionær i 20-årene fra Skien ønsker å gjøre etter en millionbeskjed fra Hamar, får du svaret her:

– Jeg skal ringe mamma å fortelle den gode nyheten, også skal jeg fylle full tank på bilen i kveld.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.  Ca. 14 mill. på lørdag

Lørdag 4. april er det klart for en – i utgangspunktet – vanlig Lotto-trekning med ca. 14 millioner kroner i 1. premiepotten. Så gjenstår det å se hvor mange som kan vente seg milliontelefonen fra Hamar i løpet av lørdagskvelden – og ikke minst: Ender vi opp med årets Lotto-millionær nummer 50?

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler