flaxvinnerhistorie

MilionFlax: Skrapte frem 1 million på nattevakt: – Måtte ta på meg brillene

På nattevakt kunne en mann i 40-årene fra Trondheim slippe jubelen løs. Han skrapte frem toppremien på 1 million kroner i MillionFlax.

BARE ÉN IGJEN: Ni personer har blitt millionærer på årets MillionFlax i vinterutgaven. Det gjenstår dermed kun én toppremie der ute på denne utgaven av fysisk MillionFlax.Foto: Steinar Bjørnsson
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:10. april 2023Endret:14. april 2023

– Jeg ble helt satt ut, sier mannen og ler.

Trønderen er dermed den niende vinneren som sikrer toppgevinst på fysisk MillionFlax i vinterutgaven av loddet. Det skjer en uke etter at en heldig kvinne i 30-årene fra Oslo skrapte seg frem til 1 million kroner 1. april.

– Kunne like gjerne vært 100 000 som 1 000 000

Årets påskeferie startet på best mulig måte for en mann i 40-årene fra Trondheim. På nattevakt skrape han frem tre million-symboler og millionpremie på MillionFlax.

– Jeg satt alene på nattevakt da jeg skrapte loddet. Jeg tenkte at det hadde vært gøy om jeg skulle skape frem 500 kroner, men at sjansen for det er såpass liten, forteller mannen.

Loddet han skrapte skulle imidlertid vise seg å være langt høyere.

– Jeg var redd jeg hadde sett feil, så jeg måtte ta på meg brillene. Det kunne jo like gjerne vært 100 000 kroner som 1 million, bare at jeg leste feil, småler han.

Selv etter å ha fått på seg brillene visste ikke mannen om han skulle tørre å slippe jubelen løs.

– Det tok en time før jeg turte å tro på det og kunne juble, ler han.

Familien måtte bekrefte toppremien

Etter endt nattevakt tok mannen med seg vinnerloddet hjem, der også familien måtte bekrefte at han hadde sikret seg en toppremie.

– Jeg måtte få de hjemme til å sjekke loddet også. At de så tre symboler med 1 million og ikke 100 000, de også.

Både mannen selv, familien og ikke minst personen som tok imot vinnerloddet der det ble levert inn synes toppremien er kjempestas.

– Han som tok imot loddet hadde aldri tatt imot et lodd med en så stor premie han heller, så han synes det var moro. Det hele er helt utrolig, og veldig gøy.

Hva premien skal gå til har trønderen allerede rukket å tenke litt på:

– Jeg skal hovedsakelig bruke premien til å betale ned gjeld. Det er førsteprioritet, så får vi se om det blir noe mer senere, avslutter den ferske millionæren.

Vinnerloddet ble kjøpt hos 7-Eleven Munkvoll i Trondheim.

Norsk Tipping gratulerer den heldige vinneren!

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Nå kan alle Flax-premier heves med mobilen

Nå kan du heve Flax-premien din med mobilen når du selv ønsker det, også premier på fysiske lodd. Dermed kan du få pengene rett inn på spillekonto og derfra overføre videre til egen bankkonto. Tjenesten er allerede tilgjengelig for IOS og vil snart også finnes på Android.

Ni toppremier har gått — kun én gjenstår

Premien til mannen fra Trondheim er den niende til nå på fysisk MillionFlax i vinterutgaven. Dermed er det kun én toppremie igjen på denne versjonen av MillionFlax-loddene rundt omkring i Norge. Loddet kan kjøpes hos ca. 3 500 dagligvarebutikker, kiosker og bensinstasjoner rundt omkring i landet.

MillionFlax kan også kjøpes digitalt via Norsk Tippings nettsider – da med noe mindre skrapestøv.

Lykke til!

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler