flaxvinnerhistorie

Vant 1 mill. på stillevogna: – Føltes som en lang tur

På stillevogna i toget på vei til Oslo skrapte sandefjordingen i 30-årene fram tre millionsymboler på Millionflax. Der ble han sittende og måpe.

JULEFIN: I rød-grønn juledrakt er MillionFlax klar for å gis i gave enten man kjøper til andre eller til seg selv. Vinneren fra Sandefjord er godt fornøyd med sitt sjansespill.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:27. november 2021Endret:3. januar 2023

– Det føltes som en veldig lang tur, humrer vinneren fra Sandefjord når Telefonen fra Hamar slår på tråden. I stillevognen på toget til Oslo hadde han sittet og stirret på millionpremien han hadde skrapt frem på mobilen, uten helt å vite hva han skulle tro eller hvordan han skulle reagere.

Les også: Slik unngår du at pengespill blir et problem

– Tror det først når jeg ser pengene på konto

Sandefjordingen sier han fortsatt sliter med å ta premien sin seriøst.

Jeg hoppet rett i chatten til kundeservice hos Norsk Tipping for å få bekreftet at det ikke var kødd, så det passer fint at du ringer nå. Det har fortsatt ikke gått helt opp for meg, sier han.

Hva premien kanskje skal gå til, er fortsatt noe uklart, men han understreker at det uansett er litt av en opplevelse å få et sekssifret beløp inn på konto rett før adventstiden begynner.

– Jeg pleier å kjøpe Flax fra tid til annen, men da gjerne Flax for Livet. Jeg har aldri vunnet så mye før. Jeg tenker jeg skal betale ned litt gjeld, og kanskje investere noe av summen. Men jeg vet ikke om jeg kommer til å tro helt på dette før jeg ser pengene på konto, ler han.

Norsk Tipping og MillionFlax gratulerer den heldige vinneren – og ønsker alle en god adventstid.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.1 million til jul?

Enten man er sent eller tidlig ute – gaveproblematikken inn mot jul kommer de færreste unna. For de som begynner å bli lei av å kjøpe inn sokkepar, bøker og gavekort: hva med å drysse over litt ekstra spenning med MillionFlax? Med hull som kan trykkes ut i hjørnet til pakkebånd, kan loddet være et fint vedheng på julegavene. MillionFlax står også godt alene i for eksempel en konvolutt under treet, eller som pynt på en fin juletallerken. Vi bare nevner det.

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler