flaxvinnerhistorie

Altaværing skrapte frem 1 mill. på MillionFlax: – Uvirkelig

En mann i 30-årene fra Alta fikk seg en særs gledelig overraskelse da han skrape MillionFlax-lodd på mobilen sin mandag kveld. På kveldens siste lodd lyste plutselig tre million-symboler opp på skjermen hans.

GRØNN UKE: Man kan kanskje si at julen kom tidlig for MillionFlax-vinneren fra Alta. 1 million kroner kommer godt med før adventstiden, sier han.
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:15. november 2022Endret:4. januar 2023

For andre gang på under en uke har en ung mann skrapt frem toppremien og 1 million kroner på MillionFlax digitalt. Torsdag skrapte en 26 år gammel fersk leilighetseier frem toppremien på MillionFlax, før også en altaværing kunne juble over 1 million kroner noen dager senere.

Mannen er den tredje til å skrape frem toppgevinsten på digital MillionFlax jul.

– Det er helt uvirkelig. Det har ikke helt gått inn enda, humrer den ferske millionæren glad.

Rolig, men glad

Det var ingen oppjaget altaværing Norsk Tipping har med å gjøre. Han tok millionen med stor ro. Han kunne fortelle at beslutningen om å spille Flax kom etter at han hadde vunnet noen kroner på Oddsen.

Første tanken da han så tre million-symboler var at dette neppe kunne være sant.

– Jeg hadde skrapt noen lodd og fulgte ikke helt med da det plutselig lyste opp at jeg hadde vunnet 1 million kroner. Det er helt utrolig. Helt uvirkelig, minnes han fornøyd.

Planen for premien har han også noenlunde klar:

– Premien skal i hovedsak gå til nedbetaling av litt boliglån og billån, og så skal jeg prøve å spare litt. Dette kommer uansett veldig godt med, avslutter den sindige Flax-millionæren.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Julepyntet MillionFlax

Fysisk MillionFlax har for øvrig byttet om til juledrakt – og den er det illustratør og kreatør Marius Pålerud som står bak.  

Juleversjonen av MillionFlax fås nå kjøpt hos ca. 3 500 dagligvarebutikker, kiosker og bensinstasjoner rundt omkring i landet. Loddet kan også kjøpes digitalt via Norsk Tippings nettsider – da med noe mindre skrapestøv.

Vinnersjanse toppremie 1:690 000

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler