flax

Tenk om du møter sommer'n med 1 mill. ekstra på konto

Det nye MillionFlax-loddet er her – og allerede har det gitt millionuttelling ...

GOD SOMMER: MillionFlax har dratt på seg sommerdrakta og er klar for nye Flax-eventyr.Foto: Steinar Bjørnsson
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:18. april 2023

Tro det eller ei: Sommeren er på vei. Et sikkert vårtegn fra oss er at sommer-MillionFlax nå er ute i butikker, kiosker og bensinstasjoner rundt om i landet. Med det starter vi med blanke ark og nye millionpremier bak skrapefeltene.

Ti ferske millionpremie-lodd ble sluppet løs, men det tok ikke lang tid før antallet var redusert til ni gjenværende – og skylden for det har Wenche ...

Wenche tok den første millionen

Wenche Radford Jahren fra Strømmen i Viken ble nemlig den aller første til å skrape frem 1 million kroner på sommerloddet. Torsdag 13. april byttet hun inn et lodd med gevinst mot et nytt MillionFlax – som skulle vise seg å være selveste million-loddet.

Da Norsk Tipping tok kontakt satt hun fortsatt med premiebekreftelsen fra Narvesen i hånda.

– Jeg er i lykkerus enda, strålte Jahren.

De tre millionsymbolene hadde hun skrapet frem hjemme i sofaen.

– Jeg ble sittende og se på det en god stund. Jeg sa til mannen min «jeg tror jeg har vunnet 1 million». Han kom bort for å sjekke loddet han også før han helt rolig konkluderte med at «ja, det tror jeg du har», lo den ferske Flax-millionæren.

– Jeg hadde blitt kjempeglad for 100 000 kroner, men én million er jo … litt mer.

Premieplanene var ikke helt på plass, men noen tanker hadde Jahren gjort seg.

– Det blir nok litt reiser. Vi liker å reise til Syden. Tenerife, for eksempel, der liker vi oss godt, så det kam fort bli en tur dit. Men vi skal være fornuftige også og sette av til sparing, avslutter hun fornøyd.

FØRSTE SOMMER-MILLIONÆR: Wenche Radford Jahren ble første kvinne ut til å skrape frem 1 million kroner på vårens MillionFlax.Foto: Privat/Norsk Tipping

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Kunstneren bak illustrasjonen

Har du lagt merke til hvor fint det nye MillionFlax er? Det er Renate Thor sin fortjeneste.

Thor bor i Oslo hvor hun jobber som illustratør, kunstner og grafiker. Arbeidet hennes kjennetegnes av lekenhet, og dristige komposisjoner og fargebruk. Thor har utdannelse fra både Westerdals School of Communication og Kunsthøgskolen i Oslo.

SOMMER-FLAX: Nå ute i butikker, kiosker og bensinstasjoner i nærheten av deg.Illustrasjon: Norsk Tipping

Ute i handelen nå

MillionFlax kan kjøpes hos over 3 500 dagligvarebutikker, kiosker og bensinstasjoner rundt omkring i landet. Loddet kan også skrapes digitalt via Norsk Tippings nettsider eller app– da med noe mindre skrapestøv.

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler