flax

Vant du i jula? Husk å levere inn MillionFlax-loddet

Ikke la smågevinstene ligge og slenge. De kan, om du er ekstremt heldig, bli til noe større. 

MILLIONFLAX: Ut med det gamle - inn med det nye. Kanskje blir det nettopp du som vinner 1 million kroner.Christian Dybendal
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerForfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:21. desember 2022Endret:25. januar 2023

Nytt år, nye muligheter!

Er du en av dem som glemmer å levere inn MillionFlax-loddet som du vant 25 kroner på? Ikke gjør det! Veksler du det inn i et nytt lodd har du med ett nye vinnersjanser. Hvem vet – kanskje blir det nettopp du som går det nye året i møte som Flax-millionær?

Smått kan bli stort

Hver januar kan vi lese artikler som forteller oss om hvor mange ubenyttede gavekort som ligger glemt rundt i de tusen hjem. Det snakkes om verdier for opp mot 2,4 milliarder kroner som hvert år bokstavelig talt går i søpla.

Vi har ingen eksakte tall på hvor mange ubenyttede småpremier i Flax som ligger og støver ned i norske hjem, men dersom terskelen for å benytte seg av dem er på samme nivå som med gavekort, er det verdt å tro at det kan bli et lite knippe gjennom året.

Vår oppfordring er derfor: Lever inn alle gevinstene dine – også de «små». For hvem vet? Dersom du velger å veksle de inn i nye lodd kan det hende det venter en større gevinst. Er du skikkelig heldig kan for eksempel det «gamle» MillionFlax-juleloddet ditt ende opp som 1 million kroner.

LES MER: Slik jobber vi med forebygging

Ble millionær på Flax Julekalender med liten gevinst

Å bli millionær etter å ha vekslet inn Flax-premier i nye lodd er ikke et ukjent fenomen. Vi har snakket med flere millionvinnere opp gjennom åra som fikk bra inntjening på sine smågevinster.

En av dem er Bjørnar Henningsen (45) fra Harstad som gikk inn i 2021 som Flax-millionær.

Lørdag 2. januar var han på Rema 1000 Bergseng og byttet inn en Flax Julekalender som inneholdt premie. Deretter bar det hjem til skraping av to MillionFlax-lodd han hadde fått tilbake. Det skulle vise seg at han virkelig hadde skutt gullfuglen den dagen. Bak skrapefeltet på det ene loddet skjulte det seg nemlig tre millionsymboler.

– Det er helt utrolig, veldig gøy! Det ble jubel i stua, for å si det sånn, fortalte han entusiastisk den gangen.

Nå, snart to år etter at han ble Flax-millionær husker Henningsen fortsatt den uvirkelige følelsen av å oppleve noe han selv beskriver som utrolig.

– Det var en helt uvirkelig opplevelse. Jeg vant vel 200 kroner på den julekalenderen jeg byttet inn, så jeg kjøpte to nye Flax-lodd og tok ut resten av pengene. Så når jeg skulle skrape det siste av loddene kom det frem tre million-symboler. Det er fortsatt helt utrolig, forteller Henningsen muntert.

Da Norsk Tipping snakket med Henningsen rett på nyåret i 2021 fortalte han at premien nok ville gå til å fikse litt på huset og til reiser. I dag kan Henningsen fortelle at det har blitt flere reiser siden da, både til storbyer og varmere strøk.

– Vi har blant annet vært på Rhodos og i England. Turen til England ble en bytur der vi var innom Harry Potter Museum i London, til stor glede for datteren min, forteller Henningsen.

Selv om han fortsatt husker godt både dagen og tiden etter at han vant 1 million kroner, har Henningsen fortsatt livet som normalt og spart mye av pengene.

– Jeg har fortsatt igjen en god del av premien. Jeg har spart en god del. Datteren min skal snart ta førerkort og bli student, så det er fint å ha litt ekstra penger så jeg kan hjelpe til og bidra litt der, avslutter Henningsen.

Og til de som måtte lure:

– Ja jeg kjøper fortsatt et Flax-lodd eller to i ny og ne. Det har ikke blitt noen flere store premier, men jeg kjøper en gang i måneden.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Ingunns magiske verden

Har du forresten sett vårt nye fine MillionFlax? Det er det illustratøren og tatovøren(!) Ingunn Dybendal som står bak. Vi tok en prat med Ingunn rett før jul, og hun kunne fortelle dette om prosessen frem mot det ferdige loddet:

– Jeg synes det var utrolig gøy og veldig stas å illustrere MillionFlax. Selv om Flax-loddet har ganske faste rammer, så fikk jeg utfolde meg veldig fritt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VINTER-ILLUSTRATØREN: Ingunn Dybendal.Foto: Privat

Ingunn hadde før oppdraget fått utlevert temaet «mystikk og magi». Det skulle være utgangspunktet for motivet.

– Det er jo veldig åpent for tolkning, forklarer Dybendal.

– Jeg tok utgangspunkt i verdensrommet og universet og kombinerte det med magi da jeg startet å skisse. Jeg elsker å tegne planeter så det måtte også komme inn der på et vis. 

– Alt i alt så var det virkelig et drømmeprosjekt. Jeg gleder meg til å se MillionFlax-loddet i butikken! smiler Dybendal og legger til at hun kjøper Flax hver onsdag.

Bytter du inn et MillionFlax-julelodd er det dermed Ingunns magiske verden som møter deg på det nye loddet.

 MILLION-DESIGN: Ingunn Dybdendals skisser for årets første utgave av MillionFlax. Også i 2023 henter vi inn fire designere som setter sitt unike preg på MillionFlax-serien.

Vinnersjanse Millionflax: 1:690 000

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler