eurojackpotvinnerhistorie

50-millionersvinneren: Beviset skal opp i glass og ramme

- Jo takk, det går helt fint. Jeg har allerede sjekka litt renter i bankene. Det sa 50-millionersvinneren i Eurojackpot da vi snakket med ham igjen mandag.

MANGEMILLIONÆR: En Eurojackpot-spiller på Ringerike sikret seg andrepremie og drøyt 50 millioner kroner fredag 24. april.
Forfatterbilde Norsk TippingAtle OnsrudJensenPublisert:24. april 2020Endret:2. januar 2023

Ingen tok førstepremiepotten, men seks spillere hadde 5+1 og vant andrepremie fredag 24. april. En av dem var en mann fra Ringerike.

Tok en skjermdump

- Da jeg våkna lørdag morgen, lurte jeg på om jeg hadde drømt. Men så gikk jeg inn på nettet og sjekka, og der sto det det samme som kvelden før. Helt utrolig, humret mannen da vi snakket med ham på nytt mandag formiddag.

Beviset skal opp på veggen.

- Ja, jeg tok en skjermdump av Gratulerer,! Du har vunnet 50 873 335 kroner. Det blir glass og ramme på den, sa den glade vinneren.

Han var så smått i gang med å tenke gjennom hva han skulle gjøre med premien.

- I første omgang blir det jo å sette pengene i banken, så jeg har sjekka litt renter og andre betingelser. Så har jeg noen andre tanker, og ungene skal også få litt, oppsummerte han.

Spill Eurojackpot her før fredag kl. 19.00

Visste ikke at han hadde vunnet 50 mill.

Da vi ringte ringerikingen fredag kveld, ante han ikke hva som hadde skjedd.

- Nei, jeg har ikke sjekka trekninga i kveld. Jeg så på talla for forrige uke, og da hadde jeg null rette, så jeg sa til sønnen min at det kanskje ikke var noen vits å fortsette, forklarte mannen da vi ringte og spurte om han hadde sett på kupongen sin.

- I kveld ble det mye mer enn null rette, fortalte vi.

- Å......?

- Ja, du har fem pluss én rett og har vunnet 50,8 millioner kroner.

- Er det sant? Å. herregud...nå ble jeg satt ut. Det var en deilig beskjed å få, sa mannen, som ønsker å være anonym.

Storvinneren får videre oppfølging og veiledning fra advokatfirmaet Brækhus, som utfører dette arbeidet på oppdrag fra Norsk Tipping.

Mannen leverte vinnerkupongen på internett fredag ettermiddag. De fem øvrige andrepremievinnerne var fra Tyskland (3), Finland og Sverige.

1,4 mill. i tredjepremie til Jæren

Det ble også millionpremie til en mann fra Time kommune på Jæren. Han hadde fem rette uten stjernetall, og premien for det var drøyt 1,4 millioner kroner. Da vi snakket med ham lørdag, kunne han fortelle om en fantastisk - og uvirkelig - følelse.

- Jeg oppdaga det sent i går kveld, og det var vanskelig å tro. Det ble litt skriking og jubling, men samtidig gnog det inni meg om det virkelig kunne stemme. Jeg fikk noen timer søvn utpå morgenkvisten, sa den glade jærbuen.

Han leverte kupongen sin med mobilen fredag ettermiddag.

Her finner du trekningsresultatene for Eurojackpot

Nasjonal vinner i Oslo

En mann fra Oslo ble trukket ut som vinner av den faste, norske premien på 1 million kroner og et reisegavekort hos Berg-Hansen på 100 000 kroner.

Vi har ikke fått kontakt med vinneren.

Fortsatt ca. 990 millioner

Ingen tok altså førstepremiepotten, og det betyr at den holder seg på 90 millioner euro, eller cirka 990 millioner norske kroner. Det er eurokursen på trekningsdagen som avgjør det eksakte beløpet i norsken kroner, så det kan bli større, og det kan bli mindre.

Det overskytende beløpet overføres til andrepremiepotten, som også vil være omtrent som på samme nivå som denne uken. Det vil si en andrepremiepott 1. mai på cirka 255 millioner kroner.

Spill Eurojackpot her før fredag kl. 19.00

            

Vinnersannsynlighet Eurojackpot:

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 10 mulige. Det gir totalt ca. 95 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersannsynligheten blir da ca. 1:95 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersannsynligheten 1:6 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:1.250.000 per rekke. Les mer om vinnersannsynlighet i Eurojackpot her.

  • Antall premieutbetalinger (Norge) totalt i 2019: 2 363 577

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2019 (Norge): 1

  • Antall millionærer i 2019 (Norge): 76

  • Høyeste premieutbetaling i 2019 (Norge): 443 904 560 kr

    

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler