flax

Ann-Kristin skrapte frem en halv mill. på PåskeFlax

En av fjorårets heldigste PåskeFlax-skrapere ble Ann-Kristin Fraagat fra Skedsmokorset. Hvordan føles det egentlig å skrape frem en slik pengesum og hvordan har det siste året som Flax-vinner vært?

VINNERLODDET: Ann-Kristin fotografert i fjor med PåskeFlax-loddet som gjorde henne en halv million kroner rikere.
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:12. mars 2021Endret:2. januar 2023

På selveste påskeaften i fjor, omringet av nærmeste familie, skrapte Ann-Kristin Fraagat seg frem til en halv million kroner. Hun trodde først hun hadde vunnet 50 000 kroner, men da det viste seg at hun hadde oversett én null og det i realiteten var 500 000 kroner, steg stemningen i været.

Tom for ord 

- Da visste jeg ikke hva jeg skulle gjøre. Kommisjonæren har gitt meg bekreftelse på kvittering, men det føles fortsatt uvirkelig. Jeg pleier vanligvis ikke å ha mangel på ord, men akkurat nå er jeg tom, fortalte PåskeFlax-vinneren til Norsk Tipping den gangen. Les mer om Ann-Kristins vinneropplevelse her

Det er snart et år siden Ann-Kristin skrapte seg 500 000 kroner rikere. Hvordan har det siste året som PåskeFlax-vinner vært? Norsk Tipping slo på tråden til romerikingen for en liten prat om vinneropplevelse, drømmer og påsketradisjoner.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

BUTIKKEIER: Ann-kristin eier og driver lekebutikken "Yes! Vi leker". (Foto: Privat)

Vanskelige tider for butikkeier 

Ann-Kristin eier og driver lekebutikken "Yes! Vi leker" på Skedsmosenteret. Tidligere har hun jobbet flere år innen finans, men ønsket seg etter hvert noe annet. Så da Skedsmosenteret ble bygget ut i 2017 og det skulle åpnes en helt ny lekebutikk kastet hun seg på. Lekebutikken er blitt en familiebedrift og både ektemannen og sønnen er med i styret. 

- Jeg var veldig spent på hvordan det skulle gå i fjor da koronaen kom, men det gikk veldig bra. Vi hadde åpent i hele 2020 og hadde ingen problemer. Men nå i år har det vært verre. Vi måtte stenge tre uker i januar. Deretter hadde vi åpent et par uker før det ble nedstengning 1. mars, og vi har fremdeles stengt. Jeg jobber fortsatt i butikken og sender ut varer til de som ønsker, men dette er vanskelig.

Butikkeieren synes derfor det er ekstra godt å ha noe å se frem til når det med tiden forhåpentligvis blir mulighet for å reise igjen.

- Det er lov å ha drømmene i orden. Det som skjedde i fjor med PåskeFlax var helt fantastisk. Pengene står fortsatt på sparekonto og venter på at jeg kan ta med mann, barn og barnebarn på ferie. Jeg er veldig glad i både Hellas og Italia, hvor jeg tidligere har hatt noen fantastiske sykkelturer. Men jeg har ikke enerett på bestemmelse av reisemål så vi får se hva de andre ønsker.

Hytte i Sigdal

Da Flax-vinneren ble spurt om planene for denne påsken svarte hun:

- Vi har en fantastisk plass i Sigdal. Faren min bygget en hytte der for noen år siden og denne blir godt brukt av familien. Vi håper å kunne tilbringe noen dager der om restriksjonene tillater det.

Hytte eller ei, påske blir det uansett. Men hva er de beste påsketradisjonene i øynene til en PåskeFlax-vinner?

- Tidligere var det påskeskirenn med familie og venner. Ellers prøver jeg å ha mye kontakt med familie. Jeg må lese påskekrim og selvfølgelig høre på Påskelabyrinten på radio. Påskeegget er fortsatt med selv om ungene er blitt store. Nå har vi bytta ut litt av innholdet med nye ting slik som PåskeFlax. Påske for meg er også hytte og det å nyte finværet, smiler Ann-Kristin.

- Det er i tillegg hyggelig å se at barna viderefører påsketradisjoner fra sin barndom til barnebarna.

Helt på tampen av samtalen hadde den hyggelige vinneren noen nyttige tips til hvordan man kan få en god påske:

- Ikke gjør altfor mye ut av det, la dagene flyte. Ikke planlegg for mye, da blir det bare stress. Senk skuldrene, trekk pusten og slapp av.

            

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansenfor toppremien på 1 million kroner 1:600 000. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 000 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2020: (alle typer Flax-lodd): 9 394 265

  • Antall førstepremieutbetalinger 2020 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: i 2020: 51 (26 millionutbetalinger fysisk Flax, 25 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2020: 51

  • Høyeste premieutbetaling i 2020: 4 800 000 kr (Flax for livet)

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler