eurojackpot

Premierekorden er på 443 mill. - i kveld kan den dobles

Norsk Tippings premierekord er kun to måneder gammel. Den kan bli smadret fredag, hvis vi får en norsk alenevinner. Potten er på ca. 908 millioner kroner.

UVIRKELIG: Tror du på oss hvis vi ringer deg fredag kveld - med en premie på 908 millioner kroner?Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:19. november 2019Endret:2. januar 2023

443 904 560 kroner er den nøyaktige summen som troner på toppen av Norsk Tippings premieutbetalingsspall. Det var fredag 20. september i år at en norsk alenevinner sikret seg hele førstepremien i Eurojackpot, og med det altså satte ny rekord for premieutbetaling i Norge.

Spill Eurojackpot her!

- En kan bli stum av mindre

Det var en lettere himmelfallen kar vi snakket utpå fredagskvelden for to måneder siden. Nordmannen brukte i løpet av samtalen tid på å forstå at det faktisk var sant: Han hadde prikket inn 5+2 rette - og 443,9 millioner kroner var på vei inn på konto. 

"Wow", "absurd", "surrealistisk", "sprøtt" - er eksempler på ord han tok i bruk overfor vår trekningsredaktør. 

Etter hvert gikk det opp for mannen at bankkontoen var i ferd med å legge på seg - med enorme dimensjoner. 

- En kan bli stum av mindre. Dette gir frihet og mange muligheter, men jeg må tenke meg godt om når jeg skal forvalte pengene, uttalte han. 

Se video fra vinnersamtalen her:  (Artikkelen fortsetter under videoen).

- Glad og målløs

På "sølvplass" over premieutbetalinger, finner vi også en alenevinner i Eurojackpot. Denne skriver seg fra 15. november 2017, da en mann hentet hjem 441,3 millioner kroner

- Jeg er glad og målløs, uttalte han da Norsk Tipping tok kontakt. 

Mannen visste ingenting før Norsk Tipping ringte.

- Han fikk en anelse da han så at det var et Hedmark-nummer som ringte. I tillegg rakk han å gå inn på nettsiden vår mens vi pratet sammen, og så at potten hadde gått. Da forsto han det sakte, men sikkert, sa Norsk Tippings Ingrid Roterud Mathisen etter samtalen med vinneren. 

Spill Eurojackpot her!

Gedigen 2. premie også

På fredag kan altså begge de to omtalte premiene - på ca. 440 mill. - bli jekket ned på henholdsvis andre- og tredjeplass. Potten i Eurojackpot har nådd taket, og er på ca. 908 millioner kroner. 

Forrige fredag var det ingen spillere som hadde 5+2 rette, men til alt overmål var det åtte personer som prikket inn 5+1 rette - og dermed kunne innkassere 20,3 millioner kroner hver. To av disse var norske, og fikk en fredag de neppe glemmer med det første. 

- Å fytte rakker'n! Det er tøft!, utbrøt en av dem da Norsk Tipping ringte.

2. premiepotten før fredagens trekning har for øvrig blitt ganske så voksen: ca. 225 millioner kroner.

Som vanlig trekker vi også denne uka ut én tilfeldig norsk spiller blant alle som har spilt Eurojackpot hos Norsk Tipping. Den heldige vinner en million kroner og et reisegavekort til en verdi av 100.000.

Spill Eurojackpot her!

(Vinnersjansen for førstepremien er 1:95 mill. per rekke. Vinnersjansen for den norske millionpremien er i snitt 1:550.000 per rekke.)

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler