eurojackpot

Rekordstor førstepremiepott: Ca. 1,29 milliarder kroner

Fredag kan det skrives premiehistorie. Det er nemlig tidenes største førstepremiepott på ca. 1,29 milliarder kroner.

ER KLAR: Får vi en norsk rekordvinner fredag, er lotteri- og trekningsansvarlig Ingrid Roterud Mathisen klar til å bistå og følge opp vinneren.Foto: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:14. juni 2023Endret:15. juni 2023

Ingen spillere klarte å prikke inn 5+2 rette i Eurojackpot tirsdag. Dermed er fredagens førstepremiepott på ca. 1,29 milliarder kroner. Dette er tidenes største norske førstepremiepott i Eurojackpot.

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Maksimal premiepott i det internasjonale spillet er 120 millioner euro . Den høye eurokursen er grunnen til at vi nå har en rekordhøy førstepremiepott i Norge, til tross for at vi ennå ikke har nådd maks premiepott.

Hvis ingen får 5+2 rette fredag, vil førstepremiepotten nå maksgrensen.

Det overskytende beløpet vil da overføres til andrepremiepotten inntil også denne når samme grense (120 millioner euro).

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Dette er Eurojackpot

Eurojackpot er et samarbeidsspill mellom de europeiske landene Kroatia, Tsjekkia, Danmark, Finland, Tyskland, Ungarn, Island, Italia, Latvia, Litauen, Nederland, Norge, Polen, Slovakia, Slovenia, Spania og Sverige. En av tingene som er verdt å merke seg i Eurojackpot, er at det er det eneste spillet utenom Vikinglotto der gjeldende eurokurs på trekningsdagen bestemmer størrelsen på endelig premiepott. 

I tillegg til den vanlige premiestigen, har vi i Norge to nasjonale potter. Hver fredag og tirsdag trekkes det en nasjonal vinner som vinner en premie på 1 million kroner. Det er også avsatt penger til en egen norsk andrepremiepott som «spes på» kun ved utbetalinger til norske vinnere. Også her vil eurokursen påvirke, siden det blir igjen mindre penger til de nasjonale premiene når eurokursen er høy.

LES MER: Slik påvirker valutakursene Vikinglotto og Eurojackpot

Slik håndterer Norsk Tipping storvinnere

Å vinne et millionbeløp er først og fremst moro. Samtidig er det nyttig å få eksperthjelp til å håndtere pengene best mulig, ikke minst når premien er i hundremillionersklassen, eller som nå, i milliardklassen.

Norsk Tipping tilbyr gratis økonomisk veiledning for dem som vinner to millioner kroner eller mer. Det er advokatfirmaet Dehn som bistår Norsk Tipping som nøytral part i dette arbeidet. De er klare på at det å vinne flere hundre millioner kroner krever mer oppfølging enn å vinne et én- eller tosifret millionbeløp. 

Lotteri- og trekningsansvarlig i Norsk Tipping, Ingrid Roterud Mathisen, er også klar dersom vi skulle få en norsk rekordvinner fredag.

– Skulle det komme en norsk storvinner fredag, er vi absolutt klare for det, og vi skal sørge for at vedkommende ivaretas på alle mulige måter. Her har vi gode rutiner, forsikrer hun. 

485,1 millioner kroner er den høyeste premieutbetalingen i Norsk Tippings spill noensinne. Det skjedde 26. juni 2020, da en mann ble eneste spiller med samtlige riktige Eurojackpot-tall. 

Andrepremiepotten har økt

Neste trekning i Eurojackpot er fredag 16. juni. Da vil førstepremiepotten som nevnt ligge på ca. 1,29 milliarder kroner, mens andrepremiepotten er på ca. 29 millioner kroner. I tillegg har vi som vanlig den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner.

Lykke til!

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler