eurojackpot

Rekordutbetaling venter til en eventuell norsk alenevinner

Den gamle norgesrekorden kan bli smadret med over 160 millioner kroner hvis vi får en alenevinner i rødt, hvitt og blått fredag kveld. 1. premiepotten i Eurojackpot på er på ca. 653 millioner kroner.

MILLIONDANS: Skulle godt over 600 millioner krone ramle inn på konto, er det all mulig grunn til å ta seg en jubeldans.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:5. mai 2022Endret:3. januar 2023

Fredag 6. mai er det klart for ukas andre Eurojackpot-trekning - og 1. premiepotten er altså av det solide slaget, mildt uttrykt. 

De siste ukene har ingen klart å prikke inn 5+2 rette, og dermed har potten vokst til rundt 653 millioner kroner. I tillegg: 2. premiepotten er på ca. 52. millioner kroner. 

Med andre ord: Er det høye potter som frister, er Eurojackpot å regne med. 

Eurojackpot har spillefrist tirsdager og fredager kl. 19.00

Tre pallplasser på Eurojackpot

Skulle en norsk spiller sikre seg hele 1. premiepotten alene, vil det medføre den største premieutbetalingen i Norsk Tippings historie - og det med god margin; faktisk rundt 168 millioner kroner høyere enn den forrige rekorden. 

Her er topplista over de høyeste utbetalingene - samtlige har kommet i Eurojackpot:

1. plass: Mannlig vinner av 485,1 millioner kroner, 26. juni 2020. Den utrolige summen gjorde naturlig nok at reaksjonen i den andre enden av Telefonen fra Hamar bar preg av sjokk. – Jeg er glad og nummen, sa mannen etter å ha fått summet seg litt.

2. plass: Mannlig vinner av 443,9 millioner kroner, 20. september 2019. «Wow», «absurd», «surrealistisk» og «sprøtt» var noen av ordene vinneren tok i bruk for å beskrive hvordan det føltes.

3. plass: Mannlig vinner av 441,3 millioner kroner, 18. august 2017. – Kanskje jeg skal kjøpe meg en fotballspiller, sa en humrende vinner etter å ha fått Telefonen fra Hamar. 

LES OGSÅEurojackpot i endring: Dette bør man få med segNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.


Ikke glem «norgesmillionen»

Skulle det ikke bli toppremie, er man uansett med i trekningen om å bli nasjonal vinner. Hver fredag og tirsdag deles 1 million kroner ut til én heldig og tilfeldig trukket norsk spiller - eventuelt til en andelsbank.

Tirsdag gikk millionen til Nord-Norge, nærmere bestemt Finnsnes på Senja, der ei dame fikk telefonen hun neppe glemmer. 

–  Nei, nå ble jeg skjelven og overrasket. Det tar nok en stund før dette synker inn. Men det passer jo midt i blinken, for jeg er på utkikk etter hus. Så et bedre tidspunkt å vinne så mye penger på kunne det ikke bli, sa en meget glad vinner da Norsk Tipping ringte sent på kvelden.  

Eurojackpot har spillefrist fredag kl. 19.00

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler