flaxvinnerhistorie

Så mannen skrape frem toppremie i MillionFlax: – Du skulle sett gliset

Et ektepar fra Bergen fikk tidenes overraskelse da et av MillionFlax-loddene de hadde kjøpt tidligere på dagen, resulterte i toppremien på én million kroner.

FIRE IGJEN: Det gjenstår totalt fire toppremier på vinterutgaven av fysisk MillionFlax.FOTO: Steinar Bjørnsson
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:20. mars 2023

– Det var et sjokk, for å si det sånn, humrer bergenskvinnen når Norsk Tipping ringer for å gratulere.

Kvinnen, som delte både loddet og premien med ektemannen, er den sjette vinneren som sikrer toppgevinst på fysisk MillionFlax i vinterutgaven av loddet. Det skjer bare noen dager etter at en mann fra Asker skrapte frem toppremien på sitt MillionFlax.

– Har ikke sunket inn

Bergenseren forteller at hun og ektemannen kjøpte seg noen Flax-lodd lørdag formiddag som de så skrapte da de kom hjem. På et av loddene viste det seg å være et skrapefelt helt utenom det vanlige.

– Det var mannen min som skrapte det loddet. Du skulle sett gliset hans da han skrapte frem tre millionsymboler og innså at vi hadde vunnet, ler kvinnen glad.

– Jeg tror ikke helt vi har landet enda. Det synker nok ikke inn før vi ser pengene på konto. Da begynner vi nok å forstå at dette er sant, smiler hun.

Vil pleie de nærmeste

Hva premien skal gå til har ekteparet allerede rukket å tenke litt på:

– Vi skal hjelpe familien og dele premien med dem. Det er en gleden for oss å hjelpe andre, forteller ny-millionæren, og legger til at de muligens må sette av noen kroner til en liten feiring også.

– Kanskje vi reiser på en tur etter hvert. Vi må jo unne oss noe og feire litt selv også.

Ekteparet pleier å unne seg noen Flax-lodd i ny og ne, men legger ikke skjul på at det fortsatt var overraskende og uventet å skrape frem toppremien.

– Dette er kjempegøy altså. Vi spiller Lotto og kjøper noen Flax-lodd i ny og ned, og man håper jo alltid på å vinne. Det føles litt utrolig når det faktisk skjer, for man forventer det likevel ikke, avslutter bergenseren blidt.

Norsk Tipping gratulerer!

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Nå kan alle Flax-premier heves med mobilen

Nå kan du heve Flax-premien din med mobilen når du selv ønsker det, også premier på fysiske lodd. Dermed kan du få pengene rett inn på spillekonto og derfra overføre videre til egen bankkonto. Tjenesten er allerede tilgjengelig for IOS og vil snart også finnes på Android.

Seks toppremier har gått — fire gjenstår

Premien til ekteparet fra Bergen er den sjette til nå på fysisk MillionFlax. Dermed er det fire toppremier igjen på disse loddene rundt omkring i Norge. Loddet kan kjøpes hos ca. 3 500 dagligvarebutikker, kiosker og bensinstasjoner rundt omkring i landet.

MillionFlax kan også kjøpes digitalt via Norsk Tippings nettsider – da med noe mindre skrapestøv.

Lykke til!

Vinnerjanse PåskeFlax: 1: 2,16

Vinnersjanse toppremie: 1: 250 000

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler