eurojackpot

Eurojackpot: Slik får storvinnerne økonomisk veiledning

Å vinne et millionbeløp er først og fremst moro. Samtidig er det nyttig å få eksperthjelp til å håndtere pengene best mulig, ikke minst når premien er i hundremillionersklassen - som jo kan skje i Eurojackpot.

Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:4. april 2022Endret:17. november 2023

Eurojackpot er kjent som spillet med de høye pottene. Nylig ble det innført flere endringer i spillet, hvor de to mest merkbare nok er følgende:

  • Innføring av ekstra trekningsdag på tirsdag, slik at det nå er Eurojackpot-trekninger fredager og tirsdager.

  • Maksimal 1. premiepott økte til 120 millioner euro (tidligere 90 millioner euro). Det betyr, avhengig av kursendringer, en mulig 1. premiepott på 1,2 milliarder norske kroner. 

436,2 mill. inn på konto

Eurojackpot har spillefrist tirsdager og fredager kl. 19.00

Norsk Tipping tilbyr gratis økonomisk veiledning for dem som vinner to millioner kroner eller mer. Det er advokatfirmaet Brækhus som bistår Norsk Tipping som nøytral part i dette arbeidet. De er klare på at det å vinne flere hundre millioner kroner krever mer oppfølging enn å vinne et én- eller tosifret millionbeløp.

Fredag 18. mars fikk en kvinne fra Østlandet Telefonen fra Hamar, med beskjed om at hun hadde vunnet 436,2 millioner kroner. Norsk Tipping og advokatfirmaet Brækhus har fulgt opp vinneren i etterkant. 

– Generelt sett er det slik at de større beløpene medfører en følelse av ekstra ansvar. Det tar nok litt ekstra tid å erkjenne at det faktisk er sant, og man tenker seg ekstra nøye om. 10 millioner kroner er en høy sum, for all del, men samtidig er det ikke  mye lenger. Det er kanskje mer håndfast, sier advokat og partner Brede Haglund i Brækhus.

I videoen over kan du se hvordan Norsk Tipping og advokatfirmaet Brækhus jobber for å bistå millionvinnerne. Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.(Artikkelen fortsetter under bildet)

PROFESJONELL VEILEDNING: Brede Haglund (t.v.) og Dag Michael Bjerkli i Brækhus advokatfirma, har snakket med hundrevis av Norsk Tipping-millionærer. (Foto: Ola Thorset)

Ca. 162 mill. i potten fredag

Tirsdag var ingen som sikret seg 1. premien i Eurojackpot. Høyest utbetaling gikk til en finsk spiller, som vant 6 millioner kroner i 2. premie. En 28-årig mann fra Alta sikret seg den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner.

1. premiepotten fredag 8. april har vokst til ca. 162 millioner kroner. 

Eurojackpot har spillefrist tirsdager og fredager kl. 19.00

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler