vikinglottovinnerhistorie

Slik lever storvinnerne: Kjøper fotballspillere og eiendom

Onsdag kan du vinne svimlende 508 millioner kroner i VikingLotto. Yngvar sørget for å investere i Odds Ballklubb da han ble mangemillionær for tre år siden.

REKORDPOTT: Onsdag kan du bli mangemillionær.Atle Onsrud Jensen
Forfatterbilde Norsk TippingNinaRundsveenPublisert:August 16, 2016Endret:January 2, 2023

- De siste årene har vært veldig bra, forteller 66 år gamle Yngvar Borgersen. 

I 2013 vant Skiens-mannen 102 millioner kroner på Eurojackpot. Han hadde aldri prøvd tallspillet før, men endte opp som den aller første nordmannen til å vinne hele førstepremien i spillet.

For fotballklubben Odd kunne ikke timingen vært bedre. De stod nemlig i fare for å rykke ned, før Yngvar og kona bestemte seg for å investere deler av premien i klubben. I stedet for å måtte selge flere av de beste spillerne, kunne Odd nå hente inn nye krefter.

Artikkelen fortsetter under bildet.

DOLLARGLIS: Yngvar Borgersen med kommunikasjonsrådgiver i Norsk Tipping, Roar Jødahl, etter at gevinsten var et faktum. Foto: Hanne Sætre/Norsk Tipping.

Nyter økonomisk frihet

- Det beste med å vinne penger er friheten. Mulighetene blir så mange flere, forteller ei kvinne som vant mange millioner i VikingLotto.

Hun forteller at tiden etter at gevinsten var et faktum har vært bra.

- Livet er kjempefint. Vi tar ikke av og lever ganske normalt, men vi nyter tryggheten ved å ha god økonomi, forteller hun.

Skulle du bli mangemillionær på et av Norsk Tippings spill, står hjelpen klar. Advokatfirmaet Brækhus Dege veileder de heldige vinnerne som ønsker det. 

- Det var veldig nyttig med denne typen økonomisk veiledning. Vi har valgt å investere i eiendom, forteller kvinnen. 

Vinnersjanse for 6 rette er 1:12,3 mill. pr. rekke. Vinnersjanse for totalpotten er 1:98 mill. pr rekke

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2021 (Norge): 6 060 919

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2021 (Norge): 6

  • Antall millionærer i 2021 (Norge): 35

  • Høyeste premieutbetaling i 2021 (Norge): 310 096 130 kr.

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler