eurojackpot

Slik spiller du andelsbank i Eurojackpot

Skulle en norsk andelsbank bli alene om å kapre førstepremiepotten på tirsdag, ville hver av de ti spillerne sittet igjen med ca. 44 millioner kroner i premie.

DELE PÅ GODENE: Premie-kaken blir delt i ti dersom en andelsbank eller et andelslag stikker av med premiepotten.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:12. mars 2023Endret:14. mars 2023

I to av to Eurojackpot-trekninger forrige uke gikk den nasjonale tilleggspremien til en andelsbank, hvorpå millionen ble delt i ti. Kanskje byr denne uken på flere vinnere av samme sort?

Dersom en norsk andelsbank skulle ende opp med å dele førstepremiepotten på ca. 440 millioner kroner, sikrer de seg ca. 44 millioner kroner hver.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Godt fornøyd

En av de som vant på fredag var en mann i 30-årene fra Bergen, som fikk en del problemer med å holde maska da Telefonen fra Hamar ringte.

– Oi! Så herlig, Nå skal det feires, storlo han sammen med kona. Pengene skulle først og fremst spares, men en liten flaske vin skulle de ta seg råd til, mente de.

På tirsdag hadde en av andelsbankvinnerne to kuponger inne i andelsbanken som gikk inn, og sikret seg dermed dobbel premiesum på 200 000 kroner.

Slik fungerer Andelsbank

Andelsbank er en måte å sikre seg flere "lodd i hatten" for å kunne vinne gjennom systemspill. For hver andel du kjøper betaler du en tidel av totalinnsatsen. Vinner du, deler du premien med de ni andre spillerne som er med (forutsatt at alle har én kupong inne–som nevnt i forrige avsnitt kan man ha flere). På kvitteringen vil det fremgå hvilke system du har spilt og hvor mange andeler du har. Her kan du lese mer om andelsbank i Eurojackpot

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Neste ukes potter

Neste trekning i Eurojackpot er tirsdag 14. mars. Førstepremiepotten vil her ligge på ca. 440 millioner kroner mens andrepremien vil ligge på ca. 13 millioner kroner.

Lykke til!

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler