eurojackpot

Eurojackpot: Hvordan høres 384 mill. til feriebudsjettet ut?

Sommerferien flyr mot oss, og det samme gjør Eurojackpot, som nå har to trekninger i uka. Kan en eller flere norske spillere spe på feriepengene med et millionbeløp etter fredag 17. juni?

VOKSER: Verken første- eller andrepremiepotten i Eurojackpot er noe å kimse av når vi gjør klart for trekning fredag.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:14. juni 2022Endret:3. januar 2023

I Eurojackpot er det små sjanser og store summer. Førstepremie-potten er i full frammarsj etter at den ble stående urørt tirsdag, og både den og andrepremiepotten byr nå på pene summer for de som skulle klare å treffe på tallene. Alle tall riktig, altså 5 rette + 2 stjernetall, gir toppgevinst: Her ligger det ca. 384 millioner kroner klare. 5+1 rette gir andrepremie, og 5 rette sikrer en tredjepremie.

Under forrige trekning kapret en tysk spiller andrepremien alene mens en spanjol tok tredjepremien. De to sikret seg henholdsvis 8,6 og 4,8 millioner kroner. Helt ok utbetaling å få rett før sommerferien, skulle man tro.

Vant 1 million rett før sommerferien – feirer med iskald cola

Helt fritt for norske vinnere ble det derimot ikke. En nasjonal tilleggspremie på 1 million kroner deles alltid ut både tirsdag og fredag, og denne gangen gikk premien til Bokn i Rogaland.

Vi fikk ikke tak i vinneren etter trekningen tirsdag kveld, men onsdag ved 09.30-tiden fikk vi napp.

– Jeg hadde telefonen på lydløs, så jeg hørte ikke dere ringte. Men da jeg så jeg hadde anrop, sjekket jeg nummeret, og deretter gikk jeg inn og sjekket i Norsk Tipping-appen. Det er fantastisk å vinne så mye penger, sier mannen, som i første omgang skulle feire med en iskald cola.

– Det blir nok en større feiring senere, avslutter han fornøyd.

LES MER: Faste rekker? Slik legger du inn abonnement på EurojackpotNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Nye muligheter hver tirsdag og fredag

Neste trekning i Eurojackpot er fredag 17. juni. Førstepremiepotten blir som nevnt på ca. 384 millioner kroner, mens andrepremiepotten vil ligge på ca. 21 millioner kroner. I tillegg vil som vanlig en norsk spiller, en andelsbank eller et andelslag vinne 1 million kroner i nasjonal tilleggspremie.

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler