lotto

SE VIDEO: Slik føles det å vinne 30 mill. i Gulltrekning

På lørdag er det Gulltrekning igjen – for fjerde gang i år! Hvordan føles det egentlig å vinne dobbel førstepremiepott i Lotto? Her kan du se selv.

Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:29. august 2022Endret:3. januar 2023

Lørdag 3. september kan det bli flere telefoner fra Hamar–eller kanskje bare én enkelt? Det kommer an på hvor mange som klarer 7 rette. For den eller de som skulle ha hellet med seg, vanker en førstepremie på ca. 30 millioner kroner. At en spiller blir alene om Gulltrekning-potten har faktisk skjedd tre ganger i år allerede: 

Følelsen av 30 millioner

Lurer du på hvordan det ville føles å ta hele potten? Det er du nok ikke alene om. Om vi spoler tiden tilbake til juni i fjor, kan du se øyeblikket hvor en kvinne fra Lindesnes ble alene om Lotto-potten og endte opp med den nette sum av 33 315 565 kroner.

– Hæ? Du tuller med meg? Det går ikke an? Det går ikke an, gjentok den sjokkerte vinneren. I bakgrunnen var mannen like forvirret.

– Det er jo bare helt sykt, kommenterte han.

– Det er ikke mulig. Jeg tror jeg rett og slett drømmer, jeg tror ikke det jeg hører. Det er det villeste jeg noen gang har hørt. Vi får bare takke og bukke, lo den ferske Lotto-millionæren, som ønsket å være anonym.

– Del om du har anledning

I denne artikkelen kan du lese hvordan det første halvåret som Lotto-millionærer ble for ekteparet. Her ble det både elbil, hytte og leilighet, men jobben, den holder fram som før. Vinneren hadde følgende råd til fremtidige Lotto-millionærer:

– Om du har anledning, del med de du er glad i. Dette er penger som du ikke forventer å få, og de er fryktelig moro å dele. Og slå deg litt løs. Man kan unne seg litt luksus innimellom, det setter en spiss på hverdagen og livet. Jeg må selv bli litt flinkere til det - og ikke alltid være så fornuftig.

Og for de som lurer: Ja, de spiller fortsatt Lotto.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Gulltrekning i Lotto

Dersom ingen klarer å gjette seg til alle sju rette under en ordinær Lotto-trekning, blir førstepremiepotten stående urørt, og overføres videre til neste Lotto-trekning. Påfølgende lørdag blir det dermed dobbel førstepremiepott i Lotto, og da kaller vi det for Gulltrekning.

Når inntreffer Gulltrekning?

I snitt får vi Gulltrekning tre ganger i året. Det er imidlertid viktig å påpeke her at dette er helt tilfeldig – akkurat som hvilke tall som blir trukket ut i Lotto.

  • I 2018 traff det på snittet med tre Gulltrekninger.

  • 2019 doblet det seg med seks Gulltrekninger.

  • 2020 ble det igjen på gjennomsnittet med tre.

  • 2021 havnet det på fire..

  • ..og så langt i år har det vært tre Gulltrekninger - til nå.

Lørdag 3. september smeller det altså igjen. Hvem har hellet med seg inn i årets fjerde Gulltrekning? Blir det én heldig spiller som løper av med hele den doble førstepremiepotten på rundt 30 millioner kroner? Eller fordeles den, som Telefonen fra Hamar selvfølgelig håper, på flere? Vi krysser fingrene uansett.

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler