lotto

Lotto: Startet året som mangemillionærer

1. januar fikk vi årets to første Lotto-millionærer. På lørdag kan det bli flere, dersom noen har sju rette.  Ca. 14 milioner kroner ligger som vanlig klare i potten.

14 MILL I POTTEN: To nye millionærer fikk 7,7 mill. hver i nyttårspremie 1. januar. Hvem har hellet med seg på lørdag?
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:5. januar 2022Endret:3. januar 2023

Å bli Lotto-millionær er i utgangspunkt en opplevelse som er de færreste forunt. For de to heldige spillerne som vant 1. januar, en kvinne fra Tønsberg og en mann fra Sarpsborg, ble det litt ekstra stas at det var på årets aller første dag at de begge fikk beskjeden om at 7 779 645 kroner var på vei inn på konto.

Deler premien med kompisen

Sarpingen måtte imidlertid dele litt av æren med en venn: Han kunne nemlig fortelle at han hadde levert vinnerkupongen sammen med en kompis. Premien skulle absolutt deles, forsikret han. Selv var han på husjakt, så de ekstra kronene kom definitivt godt med.

– Nå gleder jeg meg veldig til å ringe ham og fortelle om den gode nyheten!


Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Les også: Slik unngår du at pengespill blir et problem

Nye Lotto-sjanser hver lørdag

På lørdag snurres kulene i gang igjen, med ukjent utfall. Dersom flere spillere har sju rette, fordeles potten på alle som har gjettet riktig. Skulle ingen ha sju rette (sjeldent, men det skjer), dobles potten slik at vi får en såkalt Gulltrekning. Dersom man er alene om å ha alle de rette tallene, tar man hele potten selv. Den er som nevnt på ca. 14 millioner kroner. 

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler