lotto

Lotto i kveld: Får vi alenevinner nummer tre på rad?

De siste to ukene har to spillere vært så heldige å ta hele førstepremien i Lotto alene og vunnet ca. 14 millioner kroner hver. Vil det samme skje på lørdag?

UMULIG Å SPÅ: Disse kulene sørger i snitt for tre Lotto-vinnere hver lørdag. I det siste har de nøyet seg med én.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:15. august 2022Endret:3. januar 2023

Alle gode ting er tre, sier det – kanskje stemmer det også for Lotto? Lørdag kan vi nemlig få vår tredje alenevinner etter at en mann fra Strømmen tok førstepremien i uke 31, og en kvinne fra Bergen ble nestemann ut i uke 32. 

Ca. 14 millioner kroner i premieutbetaling vanker på den eller de som klarer 7 rette i Lotto dersom de vinner alene, men her er ingenting sikkert. Vi kan like fort ende opp med for eksempel tre vinnere, som er snittet i Lotto, eller kanskje ingen? Da blir i så fall neste trekning en Gulltrekning.

Trodde millionnyheten var mobilvirus

Først på tredje forsøk fikk man tak i alenevinneren i Lotto i uke 31. Strømlingen hadde vært ute og puslet i hagen med kona og hadde derfor ikke hørt telefonen som ringte og ringte.

– Jeg har ikke sett trekningen på tv, men jeg har vært inne i appen på telefonen, sa han stille da Telefonen fra Hamar endelig fikk presentert seg; – Det sto at jeg hadde vunnet en stor premie.

Her ble det med ett vanskelig å ta innover seg at han nå var blitt Lotto-millionær.

– Jeg er rørt. Det er fantastisk, sier mannen med skjelven stemme før han må gi telefonen videre til kona. 

– Han går bare rundt her og sliter nok litt med å tro på dette, forteller kona som må ta seg av pratingen.

Hun forteller at ektemannen hadde kommet ut på terrassen til henne med telefonen. Der stod det at han hadde vunnet over 14 millioner kroner i Lotto. Hun sier de begge slet med å tro på det og snakket om at det måtte være fleip.

– Vi trodde det var virus, ler hun.

– Herregud altså. Dette er sånn man aldri hadde trodd, men så skjer det. Det er helt utrolig, sier hun glad.

Hva de skal bruke premien til hadde hun også noen tanker om:

– Vi har vært i banken for å få lån til ny bil, men det trenger vi jo ikke nå. Det kan bli ny bil uansett, ler hun hjertelig.

– Vi har også veldig lyst på hytte og har snakket om det mange ganger, så det kan nok hende det blir noe nå. For en lørdag, avslutter hun lattermild.

LES MER: Har du faste Lotto-tall? Slik oppretter du abonnementNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.  Nye sjanser hver lørdag

Hvordan det går 20. august vet ingen, men sikkert er det at det også der vil ligge ca. 14 millioner kroner i førstepremiepotten. 

PS: Gjennom Grasrotandelen kan du selv velge hvilket lag eller forening som skal få et beløp tilsvarende inntil 7% av din spillinnsats, uten at det går utover innsats, premie eller vinnersjanser. Logg deg inn her og bli grasrotgiver her!

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210(7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler