lotto

Lotto i kveld: Hvem kan kalle seg Lotto-millionær?

I kveld er det igjen klart for å dele ut 14 millioner kroner til den eller de som klarer alle 7 rette. Blir det tre millionærer også denne gangen?

ALLE GODE TING: I snitt blir det tre nye Lotto-millionærer hver lørdag. Det gjaldt også forrige trekning.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:4. august 2022Endret:3. januar 2023

Helga er over oss, og med den kommer Lotto. For de som er tilbake på jobb, har kanskje Lotto-reklamene om millionærer som tar seg freidige friheter med millionpremiene sine ligget noe lengre framme i pannen i disse dager – men for de tre heldige spillerne som vant i forrige uke, ser nok de kommende ukene ganske så lyse ut.

Tre millionærer hver lørdag

I snitt får man ca. tre Lotto-millionærer hver lørdag, og forrige trekning var dermed helt etter boka: En mann fra Sarpsborg i Viken, en kvinne fra Troms og Finnmark og en kvinne fra Bergen delte førstepremiepotten og sikret seg en utbetaling hver på nøyaktige 4 743 225 kroner.

Mannen fra Sarpsborg var så fornøyd over at han nå kunne kalle seg Lotto-millionær at han skulle ramme inn premiebevitnelsen som alle Norsk Tippings millionvinnere får i posten. 

– Vi så det stod "høy premie" i appen her, men vi sliter fortsatt med å tro på det. Kona sitter ved siden av meg her og bare rister på huet, humret han. 

PSST! Fikk du med deg denne?Disse navene topper Lotto-statistikken

Fast spiller? Du kan opprette Lotto-abonnement

Visste du at du kan abonnere på Lotto? Verdt å sjekke ut dersom man uansett leverer fast. Når du oppretter et abonnement, leverer vi spillet automatisk for deg hver uke i seks måneder. Etter det må du selv fornye dersom du vil fortsette å abonnere. Det er ingen bindingstid. (Norsk Tipping sender deg en påminnelse på SMS med spørsmål om fornyelse når abonnementet nærmer seg utløpsdato.)

Pengene trekkes fra ditt registrerte bankkort på mandager, og kan avsluttes når som helst.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.  Hvor mange deler potten på lørdag?

Hvordan resultatet blir under kveldens trekning vet ingen, men det som er sikkert er at det vil ligge ca. 14 millioner kroner i førstepremiepotten. 

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler