vikinglotto

28 millioner kroner i Vikinglotto-potten

I forrige uke tok en norsk spiller hele 1. premiepotten alene. Onsdag 13. april er det igjen klart for Vikinglotto. 

VINNERTRYNE: Det kan fort hende man blir litt tøysete når man vinner større summer i Vikinglotto. Hvordan høres for eksempel en 2. premie på ca. 2,3 millioner ut?
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:10. april 2022Endret:3. januar 2023

Er det noe med vårlufta? Det spretter stadig opp nye Vikinglotto-vinnere for tiden. Først fikk vi en norsk 1. premievinner som vant over 55 millioner kroner 23. mars, og onsdag 6. april kom det altså én til: En mann fra Bergen i Vestland innkasserte nøyaktig 40 938 755 kroner som alenevinner av 1. premiepotten.

Onsdag 13. april er det nye sjanser for at en nordmann stikker av med 1. premien, som nå er noe lavere men fortsatt ganske lekker: Ca. 28 millioner kroner venter på de som eventuelt skulle ha 6+1 rette.

Ble solovinner: – HÆ?

Bergenseren som tok hele 1. premiepotten var hjemme med samboer og så på tv da Norsk Tipping tok kontakt samme kveld. Han hadde ikke fått med seg Vikinglotto-trekningen, men var inne på mobilen for å sjekke resultatene. 

– Nå sitter jeg her og venter på å vinne i Vikinglotto, svarte mannen, fortsatt uvitende om hva han hadde i vente. 

Da avslørte Norsk Tipping like godt at han faktisk var alenevinner av hele potten på 40,9 millioner kroner.

– HÆ? 40,9 millioner? Jeg tror jeg svimer av.

– Jeg har spilt i alle år, men nå har jeg hatt en god porsjon flaks kan man vel si, ler den heldige Vikinglotto-millionæren, som syns det var litt tidlig å skulle legge noen detaljerte planer for premien sånn med en gang.

– Jeg ønsker å hjelpe ungene mine økonomisk, også ønsker jeg meg ny bil. Jeg svever litt ennå, så jeg må nok la det synke inn før jeg lager noen større planer. 

LES MER: Supertrekning - tenk å ringe 50 millionvinnere på en kveldNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Onsdagens potter

13. april vil det som nevnt være ca. 28 millioner kroner i premie til den eller de som klarer 6+1 rette. 2. premien anslås å være på ca. 2,3 millioner kroner.

Lykke til!

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler