vikinglotto

Vikinglotto i kveld: Ca. 173 mill. kroner i 1. premiepotten

1. premiepotten i Vikinglotto vokser stadig, og det begynner å bli lenge siden siste norske storvinner. Går det hull på potten onsdag 1. desember?

BRUKBAR: Dersom noen blir alene om å prikke inn 6+1 rette inn mot desembers første trekning, vil vedkommende være sikret en solid førjulspresang.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:27. november 2021Endret:3. januar 2023

Adventstiden nærmer seg med stormskritt, og det er snart tid for å åpne første kalenderluke. For de som spiller Vikinglotto kan onsdagen i teorien by på langt mer enn en liten sjokoladebit i premie, selv om oddsen for å sikre seg en del av de største premiene riktignok er svært liten.

Faktisk har det ikke vært noen norske storvinnere så langt i vinter. Ikke siden i høst har en norsk spiller sikret seg mer enn en 3. premie. Kanskje vil dette endre seg 1. desember?

Vant 44,8 millioner kroner i søvne

Man må faktisk tilbake til onsdag 13. oktober for å finne siste tilfelle hvor en norsk spiller sikret seg en større premie i Vikinglotto. To nordmenn delte da 2. premiepotten og sikret seg over 700 000 kroner hver.

For å finne den siste millionvinneren, må man hakket lenger bakover, til 22. september—man da var det til gjengjeld en ganske sjenerøs sum som ble hentet inn. En kvinne fra Troms og Finnmark sikret seg hele 1. premiepotten alene, og vant 44,8 millioner kroner imens hun sov søtt hjemme i sengen.

Da Norsk Tipping til slutt fikk tak i den heldige vinneren, ble hun nesten forferdet.

– Neeeeeei. Å herregud. Vent litt, jeg må skrive ned summen. Kan du gjenta?

– 44 847 990 kroner.

– Herregud ... Det går bra, altså, men det er virkelig uvirkelig, sier den overraskede kvinnen.

– Jeg må få roet meg ned og tenkt. Det blir nesten litt for mye.

Som for alle storvinnerne hos Norsk Tipping kommer kvinnen til å få profesjonell økonomisk og juridisk veiledning av advokatfirmaet Brækhus, som bistår Norsk Tipping som en nøytral part.

Les også: Å ta pauser kan forhindre spilleproblemerNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Neste ukes premiepotter

Onsdag 1. desember sparkes adventstiden i gang med mange kuler og tre sifre i 1. premiepotten i Vikinglotto, som nå ligger på ca. 173 millioner kroner. 2. premiepotten vil ligge på ca. 10 millioner kroner. 

Lykke til!

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler