lotto

Supertrekning: Vi ringer rundt 35 ekstra Lotto-millionærer

Årets tredje Supertrekning i Lotto er rett rundt hjørnet og Lotto-høstens høydepunkt nærmer seg med stormskritt. Lørdag 17. september vil rundt 35 Lotto-spillere kunne kalle seg Lotto-millionærer.

TELEFONEN FRA HAMAR: Trekningsredaktørene Lars Hulleberg og Pie-Christine Skagsoset Norseng har mange vinnersamtaler bak seg og er klare for å ringe enda flere 17. september.Ola Andreas Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:22. august 2022Endret:3. januar 2023

Lotto handler i enkle trekk om å gjette seg frem til alle de sju tallene som blir trukket på én og samme rekke. Til tross for at vinnersjansen for å vinne førstepremien i Lotto mildt sagt er «utfordrende» (1:5,4 mill. per rekke), er det likevel blitt utbetalt over 7 300 millionpremier siden den første Lotto-trekningen i 1986.

I snitt er det tre spillere som blir Lotto-millionærer hver lørdag. Lotto-trekningen 17. september blir derfor noe annerledes. Da gjennomføres nemlig årets tredje Supertrekning der det skal trekkes og ringes 35 ekstra Lotto-millionærer som alle vinner 1 million kroner hver - men du trenger ikke sju rette for å vinne!

35 millioner i premiepotten gir 35 millionærer

Under Supertrekning har langt flere sjansen til å oppleve å få en hyggelig Telefon fra Hamar. Supertrekning gjennomføres fire ganger i året, og lørdag 17. september går årets tredje av stabelen. Da skal ca. 35 nye Lotto-millionærer ringes, i tillegg til de spillerne som har sju rette i den ordinære Lotto-trekningen samme kveld.

Supertrekning-potten opparbeides ved at det hver uke overføres 7,5 prosent fra premiepotten i Lotto. Dette resulterer i en ekstra stor premiepott som blir utgangspunktet for antall vinnere av Supertrekningen. De heldige trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning – og premien? 1 million kroner til hver!

 Les mer om Supertrekning herNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Hva er Supertrekning?

For hver Supertrekning i Lotto trekker vi ut ekstra mange Lotto-millionærer. Slik foregår trekningene:

  • Supertrekning inntreffer fire ganger hvert år – til påske, sommer, høst og jul.

  • I disse trekningene trenger man ingen rette tall for å vinne. 

  • Det er ca. 35 ekstra vinnere som trekkes ut lørdag 17. september. Disse trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning (25. juni).

  • I trekningen vil du ha like mange lodd i hatten som antall rekker spilt siden lørdag 25. juni.

  • Supertrekningen er i tillegg til den vanlige Lotto-trekningen. Det betyr at du også kan bli millionær dersom man får sju rette denne kvelden.

Slik blir du med

For å bli en av de ekstra millionærene på Supertrekning trenger du ikke sju rette. Vinnerne trekkes tilfeldig blant alle Lotto-rekker som er levert siden forrige Supertrekning, 25. juni og innen klokka 18.00 lørdag 17. september.

16. april og 25. juni har det vært Supertrekning tidligere i år. 

Supertrekningen i juni ga 29 Supertrekning-vinnere. Hvordan de reagerte kan du lese her.

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler